ANNONSE
Annonse

Bydelen sier ja til mer gatekunst

Bydelen sier ja til mer gatekunst, her fra Torshov. Foto: SAGENE AVIS

Bydel Sagene vil bli mer gatekunstvennlig, og vil blant annet hjelpe gatekunstnere til å komme i kontakt med eiendomsforvaltere. I tillegg lanserer bydelen eget kulturstipend.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.06.2018 kl 09:16

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: I forrige lokalpolitiske bydelsutvalgsmøte sto også gatekunst på planen. Det ble et enstemmig vedtak om å si ja til mer gatekunst i bydelen.

Mer gatekunstvennlig

Fra vedtaket står det blant annet følgende:

– Bydel Sagene kan bli mer gatekunstvennlig ved at:

  • Administrasjonen kan bistå gatekunstnere som ønsker å komme i kontakt med forvaltere av eiendommer i bydelen, for å be om tillatelse til å oppføre kunstverk i offentlig rom.
  • Administrasjonen legger til rette for at ungdom i bydelen kan få tilbud om opplæring i ulike teknikker, enten via Oslo kulturskole eller bydelens ungdomstiltak.
  • Administrasjonen inviterer lokale gatekunstnere til å bidra ved bydelens ulike utendørsarrangementer. Bydelsutvalget presiserer formålet «gatekunst» i føringene for det nye

kulturstipendet bydelen skal utlyse, samt i formålet for frivilligmidlene.

Kulturstipend

I samme møte ble også det nye kulturstipendet diskutert og stemt over.

Der landet bydelsutvalget på følgende:

– Bydel Sagenes kulturstipend skal brukes til å stimulere lokale aktører som ønsker å skape kunst- og kulturopplevelser til glede for bydelens befolkning. Midlene kan brukes til følgende formål: Talentutvikling innen kulturfeltet i Bydel Sagene. Materialer, reise- og studiestøtte til kunstnere med tilhold i Bydel Sagene. Prosjekter som støtter opp under Bydel Sagenes kulturprofil, og som faller utenfor retningslinjene for bydelens frivilligmidler.

De som kan søke om stipend er blant annet utøvere som bor i bydel Sagene, utøvere eller grupper av utøvere som har hovedvekten av sitt virke i bydelen. Utøvere, grupper av utøvere, eller prosjekter som er tenkt realisert i bydelen.

Stipendet vil bli utlyst i offentlige kanaler og i media, med søknadsfrist 1. august.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord