ANNONSE
Annonse

Det gikk med 55 pizzaer da slutten på fasten skulle feires

– Det var rørende at helt ukjente mennesker ønsket oss Eid Mubarak, forteller Munazza Butt, daglig leder for Fellesskap og respekt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 29.06.2018 kl 19:22

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Fellesskap og respekt arrangerte søndag for første gang Eid-feiring på Torshov, i samarbeid med Global Café.

Arrangementet i Bydel Sagene søndag, i og ved Torshovdalen Aktivitetshus var åpent for alle, store og små. Det ble oppfordret til å komme festkledd. Rundt 150 gjester kom for å feire Eid på Torshov, og det ble spist opp hele 55 pizzaer. I tillegg til jalebi, kaker og baklava.

Spontant

– Arrangementet ble spontant planlagt 10 dager i forveien, av Isse Elmi, Safia Mohomed, Rama Jama, sistnevnte daglig leder for Global Cafe, og undertegnede. Det har vært arrangert mange Eid-feiringer på Sagene, men mange ønsket en slik feiring på Torshov også, forteller Munazza Butt, daglig leder for Fellesskap og respekt.

I sin åpningstale fortalte Munazza på norsk hvorfor vi feirer Eid og Rama oversatte talen til somalisk.

Eid

– Den 15. juni feiret mange muslimer over hele verden og Norge Eid-ul-Fitr. Den blir feiret med bønnesamlinger, gjestebud og ved at man tar på seg nye klær. Det er vanlig å besøke gravsteder og gi gaver og almisser i forbindelse med Eid. Mange kvinner og damer bruker hennamaling på hendene og føttene for å pynte seg, forteller Munazza.

– Samhold blir styrket

Oppmøtet var ifølge Munazza over all forventning:

– Heldigvis hadde vi mange voksne som hjalp til frivillig med å servere, rydde og vaske etterpå. Klovnen Bibi underholdt barna med magi, trylleshow, sang og dans. Mange barn vasset også i vannet ved aktivitetshuset. Flere som ellers var i parken kom og spiste sammen med oss, de tok også med barna sine. Det var rørende at helt ukjente mennesker ønsket oss Eid Mubarak.

– Folk er generøse, og samhold blir styrket med slike åpne arrangementer. Fordommene blir mindre, og respekten for hverandre blir større. Dagen ble avsluttet med litt dans for voksne og barn som koste seg langt over dagen. Vi kommer selvfølgelig til å arrangere en slik feiring igjen, avslutter Munazza.

– Inkludering og fellesskap

Cathrin Dahl-Johansen var også invitert til feiringen, hun jobber også i Bydel Sagenes bydelsadministrasjon:

– Dette ble en nydelig søndag med deilig temperatur, pyntede mennesker og god stemning. Arrangementet var preget av inkludering og fellesskap. Både dans og underholdning oppstod spontant på Sagene-vis, og alle som ville fikk synge i mikrofonen eller danse. Sagene for alle i praksis. Takk til arrangementskomiteen som har stått for god organisering, og fokus på en gøy fest for barna og et koselig møtested for voksne. Dette var et godt initiativ, oppsummerer hun fra feiringen.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!