Egg drop soup

Egg drop soup. Foto: EKTE VARE

MATSPALTEN: Del med noen du er glad i, og som du vil skal bli varm helt inn i hjerterota.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.03.2018 kl 08:55

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke er glade for å kunne presentere en ny matspalte fra Ekte Vare AS. Øyvind Våge fra Kjelsås og kona Sadie Lawler er innehavere av den økologiske butikken på Sagene.

Egg drop soup er en klassiker i det kinesiske-amerikanske kjøkkenet. Det er enkelt å lage, metter godt og er veldig god trøstemat. Dessuten er det en fantastisk måte å drikke kraft på. Hvis du vil få i det de edle dråpene, men synes kraften alene er litt kjedelig.

Frokost, lunsj og middag

Suppa passer supert til både frokost, lunsj og middag. Du kan variere i det uendelige med grønnsaker eller kjøtt, og også endre på krydderet. Det er også en fantastisk måte å bruke rester på. Det er fortsatt kaldt ute nå, så skaff deg litt kraft, sett igang.

Egg drop soup - to gode porsjoner

  • 1L langtidskokt kraft full av gelatin
  • 4 egg
  • 1 ts sesammel/maismel
  • soyasaus/tamari/salt etter smak

Krydder – velg hva du føler for!

  • 1 SS ingefær
  • 1 kvist sitrongress
  • 1 ts pepperkorn
  • 5-7 nelliker
  • 1 bit hel kanel
  • 1 SS soya/tamari

Dette er ekstra, bruk en, flere eller ingen:

  • Stekte kjøttbiter
  • Stekte/kokte grønnsaker i biter (purre, løk, brokkoli, for eksempel)
  • Dampet kinakål
  • Vårløk
  • Kimchi/surkål
  • Spirer (for en norsk vri)

Varmer inn i hjerterota. Foto: EKTE VARE

Fremgangsmåte

Kok opp kraften. Ha alt av krydder i en tesil eller lag en liten pakke av en ostekledde. Når du når kokepunktet senker du ned temperaturen slik at det damper godt av den og putrer litt, men ikke fosskoker. La den småputre i 15 minutter med lokket på gløtt.

Ha i alle eventuelle ekstraer, som er ferdig tilberedet. La det putre i 5 minutter til. Ta så ut krydderpakken/tesilen du har laget. Pisk sammen eggene med teskjeen av sesammel/maismel og soyasausen/tamari for at eggene skal beholde en god konsistens.

Pass på at kraften ikke koker, og hell eggeblandingen inn i kraften litt og litt mens du pisker i krafta sakte. En god triks er å holde en gaffel der du heller slik at eggene renner litt ned som tråder.

Piske i krafta hele veien mens du heller, og litt etterpå. Eggene vil bli som små nudler. Skru av varmen og server ummidelbart, dander gjerne med vårløk/spirer og litt kimchi, så blander vi matkulturer enda litt mer.

Varm inn i hjerterota

Del med noen du er glad i, og som du vil skal bli varm helt inn i hjerterota. Husk at kraft gir krefter, så her deler du ikke bare god mat men også helse.

Ekte Vare på Facebook.

LES OGSÅ: Ektepar satser økologisk med Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går forbi og ser en agurk uten plastikk rundt!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...