Egg drop soup

Egg drop soup. FOTO: EKTE VARE

MATSPALTEN: Del med noen du er glad i, og som du vil skal bli varm helt inn i hjerterota.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2018 kl 08:55

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke er glade for å kunne presentere en ny matspalte fra Ekte Vare AS. Øyvind Våge fra Kjelsås og kona Sadie Lawler er innehavere av den økologiske butikken på Sagene.

Egg drop soup er en klassiker i det kinesiske-amerikanske kjøkkenet. Det er enkelt å lage, metter godt og er veldig god trøstemat. Dessuten er det en fantastisk måte å drikke kraft på. Hvis du vil få i det de edle dråpene, men synes kraften alene er litt kjedelig.

Frokost, lunsj og middag

Suppa passer supert til både frokost, lunsj og middag. Du kan variere i det uendelige med grønnsaker eller kjøtt, og også endre på krydderet. Det er også en fantastisk måte å bruke rester på. Det er fortsatt kaldt ute nå, så skaff deg litt kraft, sett igang.

Egg drop soup - to gode porsjoner

  • 1L langtidskokt kraft full av gelatin
  • 4 egg
  • 1 ts sesammel/maismel
  • soyasaus/tamari/salt etter smak

Krydder – velg hva du føler for!

  • 1 SS ingefær
  • 1 kvist sitrongress
  • 1 ts pepperkorn
  • 5-7 nelliker
  • 1 bit hel kanel
  • 1 SS soya/tamari

Dette er ekstra, bruk en, flere eller ingen:

  • Stekte kjøttbiter
  • Stekte/kokte grønnsaker i biter (purre, løk, brokkoli, for eksempel)
  • Dampet kinakål
  • Vårløk
  • Kimchi/surkål
  • Spirer (for en norsk vri)
Se bildet større

Varmer inn i hjerterota. FOTO: EKTE VARE

Fremgangsmåte

Kok opp kraften. Ha alt av krydder i en tesil eller lag en liten pakke av en ostekledde. Når du når kokepunktet senker du ned temperaturen slik at det damper godt av den og putrer litt, men ikke fosskoker. La den småputre i 15 minutter med lokket på gløtt.

Ha i alle eventuelle ekstraer, som er ferdig tilberedet. La det putre i 5 minutter til. Ta så ut krydderpakken/tesilen du har laget. Pisk sammen eggene med teskjeen av sesammel/maismel og soyasausen/tamari for at eggene skal beholde en god konsistens.

Pass på at kraften ikke koker, og hell eggeblandingen inn i kraften litt og litt mens du pisker i krafta sakte. En god triks er å holde en gaffel der du heller slik at eggene renner litt ned som tråder.

Piske i krafta hele veien mens du heller, og litt etterpå. Eggene vil bli som små nudler. Skru av varmen og server ummidelbart, dander gjerne med vårløk/spirer og litt kimchi, så blander vi matkulturer enda litt mer.

Varm inn i hjerterota

Del med noen du er glad i, og som du vil skal bli varm helt inn i hjerterota. Husk at kraft gir krefter, så her deler du ikke bare god mat men også helse.

Ekte Vare på Facebook.

LES OGSÅ: Ektepar satser økologisk med Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går forbi og ser en agurk uten plastikk rundt!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!