ANNONSE
Annonse

Enormt lerret, varme i setene og 14 helt nye saler

Torsdag åpnet Norges største kino. – Klart vi er stolte og glade, dette er et løft for Oslos kulturliv, sier kinodirektør Ivar Halstvedt. Se bildene i saken.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.03.2018 kl 11:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

STORO: 22. mars 2018 åpner SF Kino sitt 14-salers kinosenter – Odeon Oslo – med landets eneste IMAX-sal, i Vitaminveien på Storo.

– Med åpningen av et toppmoderne kinosenter på Storo i Oslo, som har ambisjoner om å bli referansen for hvordan et moderne kinosenter kan være, så falt valget på å bruke vårt moderselskaps tradisjonsrike varemerke, Odeon, for vår norske kinovirksomhet. Vi ønsket en merkevareidentitet som er unik i Norge og som også har en sterk kinoarv som utrykker vår stolthet av våre kinoer, og vi havnet på Odeon som det åpenbare valg, har administrerende kinodirektør, Ivar Halstvedt, tidligere uttalt.

Åpner 22. mars

Så var dagen mange har ventet på kommet. Pressen var invitert fra tidlig morgen. Først frokost, så omvisning i alle 14 saler og demo av Dolby Atmos i ODEON Luxe.

Etterfulgt av presentasjon og demonstrasjon av Norges eneste IMAX, ved administrerende direktør Halstvedt, og Giovanni Dolci, administrerende direktør i IMAX Europa og Afrika.

Og for en kino! Som Halstvedt selv sa: Her kan man komme uten å gå på kino også. Eventuelt bare å slenge seg ned i den lekre loungen og bli der.

– Klart vi er stolte og glade, dette er et løft for Oslos kulturliv. Med disse 14 salene har vi økt antall kinosaler i hovedstaden med 50 prosent, sier kinodirektør Ivar Halstvedt.

Det er fire år siden planene og arbeidet startet - nå er kinodirektøren klar til å åpne ballet.

Myke og innbydende

Når det er skrevet, de beste stolene i noen av salene er så myke og innbydende, at det kan være fort gjort å ta en dupp. Men kinodirektøren lover spennende og interessante filmer for alle.

– I Oslo forlanger folk kvalitetsfilmer. Her blir det filmer for alle - også smale filmer. Og lange åpningstider.

I pressemeldingen står det også at Odeon Oslo skal tilby hovedstadens største utvalg i filmtitler og saler. Her skal det alltid finnes noe å se for alle, små og store. På en normal lørdag tilbyr kinosenteret minst 60 forestillinger.

Tilbake til kinosetene: Ikke bare er de myke og til å justeres opp og ned med fotavlaster. I tillegg er det mulig å lade mobilen, og ikke minst er det varme i de nye elektriske recliner-lenestolene.

– Så slipper jentene å fryse når de kommer inn på kinoen, ler Halstvedt, før vi blir geleiedet videre inn i de nye kinolokalene.

IMAX-salen på Storo. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Lyd er ikke bare lyd

Lyden er til å ta og føle på. Det er ikke bare lyd, det er en del av kinoopplevelsen. Vi skriver om Dolby Atmos-lyd og laserprojiserte bilder i alle salene.

Så er det «gullsalen» til slutt da, Norges første IMAX. Hvor det er like høyt under taket som en fem etasjers blokk, ifølge Halstvedt.

Og kanskje ikke alle vet hva IMAX egentlig er?

– IMAX er en fantastisk måte å oppleve film. Det vanvittig store lerretet fyller nesten hele synsfeltet med krystallklare bilder – som er lyssterke også i 3D. Lyden er enorm. Alt sammen gjør at du blir omsluttet av filmen og opplevelsen, forklares det på Odeons egen hjemmeside.

Norges største kinolerret er 25x15 meter.

Og til alle snophungrige: Det er en kjempestor snopbutikk ved inngangen, selvfølgelig også med popcorn.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord