ANNONSE
Annonse

Glad mage med syrnet havregrøt

Syrnet havregrøt. Foto: Marianne Naas

Slik lager du en mer næringsrik og lettere fordøyelig havregrøt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.02.2018 kl 17:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Havregrøt er et populært innslag på frokostbordet rundt i mange norske hjem. Vi vil vise deg hvordan du på enkelt vis kan gjøre denne retten mer næringsrik og lettere fordøyelig.

Det er nemlig slik at havregryn ofte er varmebehandlet og dermed er det ikke liv i enzymet fytase som skal bryte ned fytinsyre. Fytinsyren hemmer igjen opptaket av viktige næringsstoffer – sagt på en enklere måte blir havren lettere å fordøye ved å sette disse enzymene i arbeid.

Havregrøt (1 porsjon)

  • 1dl havregryn
  • 1ss rug (innneholder fytase)
  • 2 dl vann
  • 1 ss eplecidereddik eller 1 ts surdeigsstarter

Rør alt sammen i en kjele kvelden i forveien og la det stå fremme i romtemperatur. Jo lengre det står jo bedre er det, men 12 timer er en fin tommelfingerregel.

Kok opp grøten om morgenen i ca.3-4 minutter sammen med en liten klype salt og frokosten er klar. For ekstra næring og metthetsfølelse så kan du gjerne tilsette et par eggeplommer eller litt kokosfett.

Ekte smør på toppen og litt kanel er obligatorisk. Pynt gjerne med bær og frukt etter smak og behag.

Sunt og godt

Oppskriften er inspirert av noen av Gry Hammer sine ideer som vi har justert og tilpasset til noen av våre egne ønsker og smaker, det viktigste er å finne noe sunt og godt du enkelt kan lage selv fra bunnen.

Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.