Her kan du møte kronprinsparet på mandag

Mandag 14. mai skal konprinsparet på rundtur i Bydel Sagene. Her fra et besøk ved barnas Hus i 2017. FOTO: TOR LIE / ARKIVFOTO SAGENE AVIS

Se programmet for det kongelige besøket i Bydel Sagene! På Haarklous plass blir det folkefest med 700 skolebarn.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.05.2018 kl 09:57

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

SAGENE: Mandag 14. mai kommer kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit på bydelsbesøk til Sagene.

Under sitt offisielle besøk i Bydel Sagene får kronprinsparet oppleve en bydel med stort mangfold. Kronprinsparet er hedersgjester på folkefesten på Haarklous plass. De møter barn og voksne som har vært med på å skape et levende og godt nærmiljø. Kronprinsparet får også et innblikk i vårt rike kulturliv og møter frivillige ildsjeler. I tillegg får de kongelige en innføring i industri- og arbeiderhistorien, og besøker Sagene kirke.

– Det er veldig hyggelig at kronprinsparet kommer på besøk til Bydel Sagene. De kommer til å møte en mangfoldig bydel som har plass til alle. Vi som bor her er stolte av bydelen vår, og jeg gleder meg til å vise den fram til kronprinsparet, sier Helge Stoltenberg, leder av bydelsutvalget.

Det er ordfører Marianne Borgen som er vert for besøket.

Programmet:

Besøk på Arbeidermuseet i Sagveien 28

Klokken 10:30
Kronprinsparet kommer til Arbeidermuseet. De tas imot av ordfører Marianne Borgen, leder av bydelsutvalget Helge Stoltenberg og bydelsdirektør Morten Sanden.

Helge Stoltenberg ønsker velkommen til bydelen. Så forteller historiker Gro Røde, formidlingsansvarlig i Arbeidermuseet, om industri- og arbeiderhistorien fra områdene langs Akerselva. Områdene var svært viktige i utviklingen av norsk industri fra 1840-tallet. Det var nettopp her ved Akerselva det hele begynte med modige entreprenører godt hjulpet av Norges første industriarbeidere, fabrikkjentene.

Besøk på Sagene seniorsenter i Treschows gate 2 A

Klokken: 11:05
Kronprinsparet kommer til Sagene seniorsenter hvor de blir mottatt av Treschowskoret og barnehagebarn som synger. Så går turen opp på takterrassen hvor kronprinsparet får høre om bydelens urbane dyrkingsprosjekt «Spiselige Sagene», og bydelens satsing på miljø gjennom støtteordningen grønne midler.

Klokken 11:30
Kronprinsparet snakker med beboere og brukere i Treschows hus.

Klokken 11:50
Teaterforestillingen «Ferskvannsmatrosene» spilles av en gruppe amatørskuespillere mellom 60 og 92 år som lager og framfører forestillinger for andre seniorer og barnehagebarn. De har holdt på i over to år og reiser rundt i Oslo med stykket. Skuespillerne deler gode historier og gir både voksne og barn innblikk i at livet er så mye mer enn dagens faste gjøremål.

Sykkeltur med ildsjel Harald Øyen

Klokken 12:10
Sykkeltur med Harald Øyen (80) som har en elsykkel med to seter foran. Øyen er en frivillig ildsjel som i fjor syklet 177 turer med de eldre i bydelen. Nå er det kronprinsparet som skal få gleden av å kjøre en tur med ham til Haarklous plass.

LES MER: Harald Øyen (80) syklet 177 turer i fjor. I mai skal kronprinsparet sitte på

Besøk på Haarklous plass

Vi inviterer til folkefest med sang, dans, korpsmusikk, kor, grilling og andre aktiviteter. Det kommer over 700 barn fra skoler og barnehager i området.

Klokken 12:20
Kronprinsparet kommer med sykkel til Haarklous plass mens Norges yngste musikkorps spiller «Norge i rødt, hvitt og blått».

Bydel Sagene er den bydelen med flest kommunale boliger i Oslo, og 750 av dem ligger ved Haarklous plass. For å få til et best mulig nærmiljø jobber vi mye med å involvere innbyggerne slik at de kan påvirke egen hverdag og miljøet rundt seg. Haarklous plass er et av områdene innbyggerne har vært med på å utforme, og kronprinsparet blir vist rundt av noen av ildsjelene for et godt nærmiljø på Torshov.

Klokken 12:40
Ung Media er et gratis kulturhus hvor ungdom mellom 13 og 20 år kan realisere drømmene sine. Ungdommene kan låne instrumenter, få musikkundervisning, øve og lage musikk. Kronprinsparet får oppleve et musikalsk sceneshow med innslag fra noen av de talentfulle ungdommene fra Ung Media.

Besøk i Sagene kirke i Dannevigsveien 17

Klokken 13:15
Sagene kirke har holdt Åpen kirke i åtte år, og 2017 var et rekordår med over 16 000 besøkende utenom faste arrangementer. Kronprinsparet får høre om Åpen kirke og det blir orgelmusikk og en salme.

Klokken 13:40
Besøket avsluttes.

Har besøkt bydelen før

På julaften i fjor besøkte kronprinsparet og Marius Borg Høiby Egon-restauranten på Storo Storsenter. For andre år på rad inviterte restauranten familier fra blant annet Fattighuset til en julemiddag. Butikkene på kjøpesenteret stilte med julegaver.

I oktober i fjor var Mette-Marit tilstede og foretok den offisielle åpningen av Tilbakeføringssenteret i Grefsenveien 28, som er drevet av Røde Kors. Les mer om besøket, som blant annet fant sted på Kafé Tandem, her!

I mai 2017 var kronprinsparet også innom bydelen. Da åpnet de Barnas stasjon i Biermanns gate.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord