ANNONSE
Annonse

Hiphop-kongen inntok Voldsløkka

Kule jenter på kul konsert, fra venstre: Eva, Aya, Cornelia, Josefine og Emilia. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Sommer-Oslo badet de 55.000 besøkende på Oslo Sommertid i sol og varme, før en av verdens mestselgende artister entret scenen på Voldsløkka: Eminem, the King of hip hop.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 01.07.2018 kl 11:58

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOLDSLØKKA: 55.000 billetter ble revet bort på seks minutter, med Eminem som trekkplasteret. I tillegg til Eminem sto også rapperne OnklP, Klovner i Kamp, Pusha T og Royce 5'9'' på scenen under Oslo Sommertid på Voldsløkka den siste dagen i juni.

Det strømmet på med folk til Voldsløkka da det nærmet seg tid for hovedartisten Eminem. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Russeinntekter

Det var ikke bare Sagene IF som tjente gode penger som frivillige under konserten. Også 14 russejenter fra Hønefoss, fortalte om mange tusen i russeinntekter, som ryddejenter under konserten.

Cinta og Andrine er fra Hønefoss, og er på dugnad under Oslo Sommertid for å spare penger til russetiden, tilsammen er de 14 russejenter på jobb på Voldsløkka lørdag. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

– Vi spurte om de trenge dugnadsfolk, og det gjorde de. Så da er vi her og rydder og tjener penger til russetiden, fortalte Cinta og Andrine, som vi møtte på utenfor selve konsertområdet.

– Den beste rapperen

De blide unge jentene Eva, Aya, Cornelia, Josefine og Emilia sjekker inn samtidig med lokalavisa.

– Vi er litt sent ute, men vi hadde litt annet å gjøre i dag også. Men vi er jo her for å se Eminem. Han er den beste rapperen, kongen av rap, er jentene enige om. Han er så kul, og har så mange bra budskap i tekstene sine. Flere av sangene er veldig bra, vi har jo hørt musikken hans siden vi var små, forteller jentene som bor i Drammen og Oslo.

Familien Hals; Johnny, Eli og datter Mathilde, koste seg på konsert sammen.

Familien Hals koste seg på konsert på Voldsløkka lørdag, og det var Eminem som de også var kommet for å høre på. Foto: SAGENE AVIS

– Konserten var helt topp, og sto til forventningene. Jeg er mest fan av Eminems gamle sanger som Slim Shady, My Name Is, og Lose Yourself, sier Eli Hals i etterkant av konserten.

Anmeldere, og strengt fotoregime

Musikkanmelderne er ikke helt enige om Eminems prestasjoner under konserten. Aftenposten skriver «dette var underholdende nok» og gir ternigkast fire.

VG kaller Eminem en "Upersonlig rapgud" og skriver «Man trenger ikke å slippe gode plater når man er et fenomen», og gir en treer.

Dagbladets anmelder på sin side spør «Er Eminem fortsatt relevant som plateartist? Nei. Heldigvis påvirket det ikke gigakonserten hans på Voldsløkka», og gir en femmer.

Oslo Sommertid og Eminem, lørdag kveld. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Eminem praktiserte et strengt fotoforbud under konserten, og ingen norske pressefotografer fikk ta bilder av artisten mens han spilte. Kun Eminems egen fotograf fikk ta bilder. Det førte til at enkelte medier, slik som musikknettstedet Gaffa, valgte å boikotte konserten.

Lokalavisas journalist på stedet opplevde også å bli nektet å ta med vanlig kamera inn på konserten etter klokken 20.00, som ble opplyst på stedet av presseavdelingen til arrangøren. Det var heller ikke tillatt å ta bilder av publikum. .

Ingen norske fotografer fikk ta bilder under konserten. Dette er et bilde tatt av Eminems egen fotograf, og distribuert av arrangøren. Foto: Don Robinson

Dagbladet skrev lørdag om at et sikkerhetsselskap og politiet skal ha vært i kontakt med naboer til Voldsløkka, for å unngå at disse tok bilder fra konserten.

– Politiet har gått rundt og sagt at alle gardiner skal være helt åpne, og de kommer til å reagere hvis noen trekker for gardinene, sier beboer Morten Marius Olsen i Stavangergata.

– Styreleder Thomas Gabler sa at han hadde fått beskjed av Pro Sec at hvis det var noen som hang ut av et vindu med kamera, kom de til å reagere hardt, sier han til Dagbladet.

Politiet bekrefter overfor Dagbladet at de har gått fra dør til dør og snakket med beboere, men sier det dreier seg om et preventivt sikkerhetstiltak. Les hele saken i Dagbladet.

I forkant av konserten har beboere rundt Voldsløkka uttrykt misnøye både med oppriggingen til konserten, og kommunikasjonen med arrangør.

Eminem

Marshall Bruce Mathers III, født 17. oktober 1972 i Missouri, bedre kjent under artistnavnet Eminem og tidligere kjent under navnet Slim Shady, er en amerikansk rapper. Han har vunnet Grammy- og Oscarpriser for musikken sin. Han har også hatt roller i filmene «8 Mile» og The Interview. Eminem er den bestselgende artisten på 2000-tallet i USA. Gjennom sin karriere har han hatt ti nummer én-album på Billboard Hot 200, og fem nummer én-singler på Billboard Hot 100.

Med salg av 47,4 millioner album og 42 millioner singler i USA (2014), er Eminem den nest mest solgte mannlige artisten i Nielsen SoundScan æra, den sjette mest solgte artisten i USA og den bestselgende hiphop-artisten. Globalt har han solgt mer enn 172 millioner album, noe som gjør ham til en av verdens mest solgte artister. Rolling Stone har rangert ham som 83 på sin liste over 100 Greatest Artists of All Time, og kaller ham King of Hip Hop, og han regnes av mange som den beste rapperen noensinne.

Artisten har fått mye oppmerksomhet på grunn av tekstene sine. I 2014 satte han verdensrekord på antall ord i en låt i hit-sangen «Rap god». Sangen inneholder 1560 ord, mer enn fire ord i sekundet i den 6 minutter lange sangen, og fikk Eminem inn i Guinness Book of Records.

Kilde: Wikipedia

Noen hadde funnet ganske bra gratisplasser utenfor konsertgjerdene også. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!