– Jeg vil dele av min store pasjon og kjærlighet til syingen

SYKVELD: Det arrangeres pop up-sykafé på Bjølsen, 22. mai. Her fra en reparasjonskafé på Torshov bibliotek med Omstilling Sagene FOTO: Erlend Berge/Vårt Land

Arrangerer pop up-sykafé med minikonsert for å løfte miljøet og kreativiteten i den grønne bydelen vår!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.05.2018 kl 09:34

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

FAKTA

* Trinel Syskole & Design drives til daglig av den danske kjoleskredderen Trine M. Lauridsen. Her hjelper de kreative kvinner med å lære å sy og føre sine sydrømmer ut i livet. Det er et stort symiljø av kreative syere rundt skolen, som Trine har hatt lyst til å skape eventyrlige kulturbegivenheter til – og med dette arrangement ønsker de å inspirere til et lokalt, kreativt og eventyrlig sy-liv.

  • Trinel Syskole driver med både live-kurs, onlinekurs og Operakjole-sykurs med omvisning i Operaen, sykurs og forestilling iført selvsydde kjoler. Mer info Trinel.simplero.com/blog.

*Omstilling Sagene er en lokal miljøgruppe på Sagene, som arrangerer en rekke ulike gratis aktiviteter og prosjekter. I 2015 fikk de midler fra bydelen til å prøve ut reparasjonskaféer og det ble fort populært! På reparasjonskaféer kan du fikse klærne dine, være sosial og bli kjent med nye folk. Omstilling Sagene stiller med symaskiner og sørger for at det er noen ressurspersoner tilstede, som kan hjelpe deg hvis du trenger noen enkle sytips.

Kilde: Arrangøren

BJØLSEN: Vi har lyst til å lage et kreativt arrangement og bidra til mer syglede og vi er så heldige at Øyvind Wyller vil gi en minikonsert, sier Trine M. Lauridsen, eier av Trinel - Syskole & Design.

Lyst til å sy sammen med andre?

Pop up-kaféen skal være på Nord bakeri på Bjølsen, 22. mai klokken 18.30-20.30. Det blir mulig å ta med et eget sy-prosjekt eller man kan lære å sy ulike ting som håndsydde roser, sløyfer eller handlenett.

– Mange sitter alene hjemme og syr, eller har lyst til å starte å sy, men vet ikke hvor de skal starte. Så hvorfor ikke bli med på på pop up-sykafé? Vi håper dette blir en fantastisk inspirerende kveld, og jeg for min del vil dele av min store pasjon og kjærlighet til syingen, sier Lauridsen.

Hun oppfordrer også alle til å ta på hjemmesydde klær og bli med i konkurransen om ulike premier, blant annet sykurs.

Se bildet større

POP UP-SYKAFÉ: Trine M. Lauridsen arrangerer sykafè på Bjølsen FOTO: Privat

Ta med håndarbeid eller symaskina!

– Sykurset er en kreativ idé som oppsto etter en fotoshoot på kafé Nord, hvor daglig leder spurte om syskolen min hadde lyst til å lage et event i kafeen. Etter noen dager kom ideen om å invitere Omstilling Sagene til å bli med. Jeg skulle undervise de frivillige derfra en kveld – slike flotte og kreative damer! Så ideen om å lage en kreativ kveld passet som hånd i hanske!

Sitter du hjemme med klær som trenger enkle reparasjoner eller et ønske om å lære å sy eller bare sy sammen med noen? Da kan du ta med håndarbeidet eller symaskinen og møte opp på Nord bakeri på Bjølsen.

Programmet blir som følger:

18:30 - Dørene åpnes
18:45 - Vi hilser velkommen 
19:15 - Konsert med Øyvind Wyller
19:30 - Loddtrekning
20:30 - Arrangementet avsluttes

Se bildet større

OMSTILLING SAGENE: Omstilling Sagene på God Morgen Norge (OBS: man kan ikke ta med møbler på sykaféen!) FOTO: Privat

LES OGSÅ:

Våren er valpetid: Har du et realistisk bilde av hva det vil si å skaffe seg en valp?

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!