ANNONSE
Annonse

På Torshov tar de skikkelig tak i samefolkets dag

Norsk rockeband til Soria Moria og HvaSkjer: Biri Baby. Foto: Haakon Borg/HvaSkjer

Med todagersfestival med musikk og sang på HvaSkjer. Men også med samisk mat, hva med bibos eller reinbab? Ryktene går også om en helekte samisk rapper.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 31.01.2018 kl 20:04

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TORSHOV: Nordaførr heter arrangementet, 6. og 7. februar, det er førstnevnte som er selveste samefolkets dag over hele landet.

– Vi feirer det med en todagers festival med både samiske artister og samisk mat. 6. og 7. februar får vi besøk av blant andre Slincraze og Biru Baby som begge har befestet seg som solide
ambassadører for samisk musikk i hver sin sjanger. Med fokus på mangfold i både kjønn og språk feirer Hvaskjer Samefolkets dag med populærmusikk fra Sápmi. Slincraze fra Masé i Finnmark er noe så sjeldent som en samisk rapper, ifølge pressemelding fra HvaSkjer i kulturslottet Soria Moria i Vogts gate.

Slincraze har holdt koken siden 2004, og i følge pressemeldingen vært den første hip-hoperen som opptrådte i FN-bygningen i New York og vært hovedperson i sin egen Gullruten-nominerte dokumentar.

Han går på scenen første dagen, 6. februar. Det samme gjør ferske Rustholk, et køntriband på nordnorsk. De består av musikere fra andre kjente band fra Sápmi, som Jadudah og The band called Oh.

Biri Baby

– 7. februar har vi invitert Biri Baby som de siste årene har bemerket seg innenfor norsk rock. Etter konserten deres på Trondheim Calling for et par år tilbake ble de omtalt som det mest eksentriske innslaget og festivalens vinnere av flere musikkmagasiner og -journalister. Popartisten Ágy spiller også denne dagen og har fra sine fire, snart fem år som artist med seg skryt fra flere av landets musikkmedier. I 2015 ble hun oppdaget av NRK P3 og var en av semifinalistene i Urørtfinalen, forteller pressemeldigen videre.

Blood Forest Family

Også at kvelden startes av Blood Forest Family som beskrives som kanskje ett av Oslos mest spennende band om dagen.

– De spilte på Øyafestivalen i fjor og har gitt ut flere kritikerroste låter. Vokalist Elina Waage Mikalsen har også blitt et kjent navn for de som har fulgt med på samisk musikk etter at hun ved flere anledninger har markert seg i ulike konstellasjoner de siste årene.

Samisk mat

Men du trenger ikke gå sulten på festival, samisk mat står på menyen. Det fristes blant annet med både bidos og reinbab.