ANNONSE
Annonse

Slik lager du leilighetsvennlig og himmelsk pinnekjøtt

Himmelsk pinnekjøtt etter oppskrift fra Ekte Vare AS på Sagene. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Lei av at det lukter sau i boligen i lange tider etter at pinnekjøttet er fortært? Det trenger ikke være sånn.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 08.02.2018 kl 13:50

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer matspalten i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Julematen er noe mange gleder seg til, lenge. De gode smakene og tradisjonelle oppskriftene, som ofte går i arv, er noe som får familier til å samle seg rundt bordet og nyte gode måltider og stunder sammen.

LES OGSÅ: Slik lager du deilig Rødbethummus - et veggistilskudd til julematen!

Pinnekjøtt og lukt

Pinnekjøtt er en tradisjonsrett som smaker kjempegodt, men som mange som bor i byen med mindre boliger gruer seg til å lage. Det å ha en kjele som står og damper i hele dagen gjør ofte at lukten av pinnekjøtt setter seg godt i små leiligheter, og det kan bli litt for sterkt.

Ikke er det så lett å ha vinduet åpent i lange tider og lufte ut heller, nå som det er blitt kaldt ute.

Himmelsk

Vår oppskrift er en himmelsk pinnekjøttvariant, som ikke bare redder deg fra at boligen og sofaen din skal lukte pinnekjøtt i flere uker, men som også gjør det mulig for deg å lage pinnekjøttet mens du gjør noe annet, som for eksempel handle inn de siste julegavene eller ta deg en nydelig spasertur og se på julelivet.

Wonderbag

Med wonderbag, så fikser du pinnekjøttet uten at det lukter sau i leiligheten i lange tider etterpå.

Vi liker pinnekjøttet best med kålrabistappe, poteter og smørsaus.

Leilighetsvennlig pinnekjøtt

  • Legg pinnekjøttet i vann i minst 12 timer (12-24 timer er greit), denne oppskriften går med både urøkt og røkt
  • Lag en liten krydderpose med gasnett og hissing, som inneholder einebær, sort pepper, laurblad, timian og litt chili (husk at økologiske krydder har mer smak og flere antioksidanter)
  • Bytt ut vannet i kjelen (pass på at alt kjøttet dekkes av vann), ha krydderposen oppi og kok opp. La det stå i minst 15-20 min, til kjelen blir så varm som den kan bli
  • Ha kjelen i Wonderbag, snurp godt igjen
  • La pinnekjøttet stå mellom 7-12 timer - sil av vannet, pensle pinnekjøttet med lit smørsaus og ha i ovnen på 250 grader i 5 minutter.

Ferdig pinnekjøtt med bare akkurat passe lukt i heimen!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt

Her kan du lese mer fra Matspalten!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.