Sparker i gang seniorkino med Fuggeli og Poppe

Erik Poppe og Per Fuggeli.

Den nyåpnede Storo-kinoen starter spesialtilbud for de godt voksne, og starter med visning av filmen om Per Fuggeli. Tilstede er regissør Erik Poppe og Fuggelis kone.

STORO: I slutten av mars åpnet Odeon Storo, kinosenteret med 14 kinosaler, og Norges eneste Imax. Kinoen er en del av Storo Storsenter, og "selveste" Olav Thon foretok den offisielle åpningen.

Kino for de eldre

Ifølge en pressemelding fra kinoen selv, har Odeon Storo allerede «tatt» 30 prosent av kinomarkedet i Oslo. Onsdag 11. april friri de til enda en gruppe i befolkningen, nemlig seniorene.

«Seniorkino» vil arrangeres fast hver onsdag på Odeon fra klokka 12. Arrangementet er spesielt tilrettelagt for seniorer, med rabatterte billetter, gratis servering og tilpasset lyd. Alle saler er tilrettelagt med universell utforming og teleslynge, opplyser Odeon.

– Vi ser at det er et behov for å skape gode sosiale og kulturelle møteplasser for byens seniorer, og ønsker derfor å invitere dem til å ta del i vårt rikholdige filmtilbud, sier kinosjef Linda Stenersen, i pressemeldingen.

Per Fuggeli og Poppe

Seniorkino vil offisielt bli åpnet av en representant for eldre- og folkehelseminister Åse Michaelsen (Frp), får vi opplyst.

Det vil bli visning av filmen «Per Fugelli - Siste resept», og regissør Erik Poppe samt Charlotte Fugelli (Per Fugellis kone gjennom femti år), vil være tilstede for å holde innledning før filmen.

Arrangementet starter klokka 12, med filmstart klokka 13. Det vil bli gratis servering av kaffe og kake, opplyser Odeon.

Om filmen:

«Per Fugelli - siste resept» er en rørende og livsbejaende film om å leve for fullt til det hele er over. Samfunnsdebattanten og sosialmedisineren Per Fugelli ble det siste halvannet året fulgt tett av filmskaper Erik Poppe, og resultatet er et meget personlig, humoristisk ogtankevekkende portrett.

Fugelli var kjent for sin humanisme, sin humor, sitt samfunnsengasjement og sin åpenhet om døden, noe som reflekteres i filmen. Fugelli kjempet mot moralisme, kroppspress, prestasjonssamfunnet og innvandringsfiendtlighet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse