ANNONSE
Annonse

Vant pris for film om tre historier fra Torshovdalen

Bilde fra filmen «Den grønne dalen».

Regissør Ellen Ugelstads film «Den grønne dalen» fikk prisen Gullstolen under kortfilmfestivalen i Grimstad i helgen.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.06.2018 kl 13:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GRIMSTAD/TORSHOV: «Den grønne dalen» beskrives som en film i spenningsfeltet mellom dokumentar og fiksjon.

Filmen tar utgangspunkt i tre virkelige hendelser fra Torshovdalen: En mann som heller bensin og tenner på seg selv i Torshovdalen. En stor skulptur som bli avdekket i Torshovdalen noen uker senere og den frivillige organisasjonen Leksehjelpen sin sommeravslutning på Haarkloues Plass i regi av bydelen.

Filmen består av både nyinnspilte scener, arkivmateriale, egne filmopptak og en litterær tekst.

Ifølge magasinet Rushprint, omtaler juryen filmen som «flertydig og elegant».

I begrunnelsen sier juryen: «Den bruker virkelige hendelser for å provosere fram komplekse spørsmål om privilegier og mellommenneskelighet. På tross av sine dramatiske aspekter, beholder den en form for humor og lekenhet som holdt oss engasjert gjennom hele filmen».

I et tidligere intervju med Rushprint, sier Ugelstad dette om filmen:

– I «Den grønne dalen» er det mitt eget nabolag jeg retter forstørrelsesglasset mot. Denne filmen er et slags feltstudie, en reise i mine nærmeste omgivelser. Her går jeg via det dokumentariske over i fiksjonen. Tre hendelser veves sammen for å fortelle en ny historie. Gjennom filmen ønsket jeg å undersøke forholdet mellom kunst, politikk og hverdag. Jeg ble opptatt av hvordan våre erfaringer påvirker oss til å skape nye bilder og sammenhenger, hva "ser" vi i møte med et kunstverk, hvilke historier skaper vi i vårt eget hode og hvor preget vi er av vår kulturelle bakgrunn og preferanser.

Du kan lese hele intervjuet i Rushprint.

Den grønne dalen er laget med støtte fra Norsk Filminstitutt, Sør Norsk, Fritt Ord, NoFoFo, BKV og Fond for lyd og bilde og Kulturrådet.

Ellen Ugelstad (45) bor på Torshov og er filmskaper, utdannet ved Academy of Art University i San Francisco. Dokumentarfilmen hennes «Indian Summer» (2011) ble nominert til International Young Talent Award under DOK Leipzig, Nordic Dox Award under CPH:DOX og til Gullruten for beste regi og beste dokumentar. Høsten 2012 ble filmen antatt til Høstutstillingen. Ugelstad har også laget en musikkfilm-trilogi for bandet Highasakite, og står bak kortfilmen «Møterommet» som mottok hederlig omtale under Nordic Docs. Den er en del av dokumentaren «Making Sense Together», som undersøker forholdet mellom makt og avmakt i psykiatrien.

LES OGSÅ:

Dette er historien om det store skulptur-hodet i Torshovdalen

Tai Chi i Torshovdalen: – Det er jo noe unorsk å slenge seg med på noe man ser i parken

Bukkene kom hjem til Torshov

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!