– Flere millioner ekstra til barnehager

Lokalpolitiker og bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene, Helge Stoltenberg (Ap). Her avbildet sammen med byråd Tone Tellevik Dahl under et besøk i bydelen. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

KOMMENTAR: – Foreldreundersøkelsen viser at vi har gode barnehager. Men det betyr ikke at vi skal slå oss til ro med det.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.02.2018 kl 09:58

Sagene Avis
Sagene Avis

Utdanningsdirektoratet gjennomførte i 2017 en foreldreundersøkelse blant de som har barn i barnehager i hele landet. For Bydel Sagene så viser undersøkelsen at våre barnehager ligger litt over Oslo-gjennomsnittet. Best score får vi for barnas trivsel og dårligst score får vi for ute- og innemiljø.

Det er viktig for oss å vite hvordan både barna og foreldrene opplever våre barnehager. Vi ønsker at våre barnehager skal være trygge, morsomme og et sted for lek og læring. Denne undersøkelsen viser at vi har gode barnehager i Bydel Sagene.

Men det betyr ikke at vi skal slå oss til ro med det. Vi trenger å jobbe videre med å utvikle våre til å bli enda bedre. Derfor gikk bydelsutvalget inn for å styrke
barnehagebudsjettet for 2018 markant.

Vi satte av fem millioner ekstra til å øke pedagogtettheten i våre barnehager. Skal barnehagene bli et trygt sted og et sted for læring trenger vi flere voksen og vi trenger flere voksne med en god kompetanse. Nå har vi muligheten til å gjøre våre barnehager enda litt bedre.

Vi satte også av en million til IKT og til ekstra vedlikehold i barnehagene. Vi vet at flere av barnehagene våre er gamle og slitte og absolutt trenger en oppgradering. Nå setter vi altså av midler for å dekke noen av behovene. Vi håper også at en liten satsning på IKT skal kunne gi en bedre kommunikasjon mellom barnehagene og foreldrene og å kunne gi barna en økt ITK kompetanse.

Videre ble det satt av nesten en halv million ekstra til vikarer i barnehagene. Når noen av de ansatte er syke, er på kurs eller av andre grunner ikke kan jobbe, er det viktig at vi har midler til å erstatte disse. Dette har gjennom mange år vært viktig for flertallet i bydelsutvalget.

Vi satte også av 400.000 kroner til en prosjektbasert stilling som ernæringsrådgiver. Det er viktig for oss at unge tidlig etablerer gode vaner for kosthold. Et barn spiser i snitt ca. 3 000 måltider i barnehagen i løpet av tiden der. Derfor er det å fremme sunne og bærekraftige matvaner allerede i barnehagen. Dett er et viktig samfunnsoppdrag.

Alle disse påplussingene vi gjorde i budsjettet for 2018 ville ikke vært mulige uten at vi hadde et rødgrønt byråd og et flertall i bystyret som forstår viktigheten av å ha bydeler som kan tilby gode tjenester til folk i vår bydel. Hadde Høyre styrt Oslo ville det betydd at bydel Sagene i sitt 2018 budsjett måtte kutte 15 millioner. Da hadde det ikke vært penger til å gjøre våre barnehager bedre, men vi måtte foretatt kutt også for våre aller minste.

Men heldigvis valgte Oslofolk et byråd i 2015 som vil bygge opp Oslo og ikke rive ned. Jeg gleder meg til å se effekten av de satsningene vi nå gjør i barnehagene våre og jeg håper vi kommer til å se det på foreldreundersøkelsen for 2018.

Helge Stoltenberg
Bydelsutvalgsleder i Bydel Sagene

Delta i debatten? Har du noe på hjertet? Send et leserinnlegg til sageneavis@nab.no!

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse