ANNONSE
Annonse

53 millioner kroner mer til snørydding

Mer penger til snørydding. Foto: ILLUSTRASJON/SAGENE AVIS

– De siste ukene har det vært vanskelig å komme seg rundt i byen vår, spesielt for de som ikke er så gode til beins. Brøytebudsjettet er i ferd med å tømmes og Bymiljøetaten har derfor bedt om mer penger, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel (MDG).

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 14.02.2018 kl 12:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Brøytebudsjettet i Oslo er i ferd med å bli brukt opp. Byrådet har derfor satt av ekstra 53 millioner kroner til brøyting og strøing. I tillegg får Bymiljøetaten penger til å leie inn ekstra utstyr til fjerning av is og snø på fortau og vei i boligområder.

Uvanlig snørik

– Den uvanlig snørike vinteren byr på store problemer. Det har aldri vært flere maskiner eller et større mannskap i sving med brøyting og snørydding, og det er brukt rekordstore mengder grus til å strø fortauene. Ved utgangen av januar var det i vinter strødd 25 500 tonn med grus, mot 15 000 tonn i hele vintersesongen 2016/2017. På grunn av de uvanlige snømengdene beregner Bymiljøetaten at de vil bruke ca. 180 millioner kroner på vintervedlikehold i 2018. Det er om lag dobbelt så mye som i 2017, ifølge pressemelding fra byrådet, onsdag 14. februar.

LES OGSÅ: Gatene skal ryddes, se her om du å flytte bilen din.

Bedt om mer penger

Videre:

– De siste ukene har det vært vanskelig å komme seg rundt i byen vår, spesielt for de som ikke er så gode til beins. Brøytebudsjettet er i ferd med å tømmes og Bymiljøetaten har derfor bedt om mer penger. Det skal vi selvfølgelig sørge for slik at vi kan fortsette å brøyte og strø, i tillegg til å øke innsatsen for å fjerne is og holke spesielt i boligområder, sier Lan Marie Berg, byråd for miljø og samferdsel.

– Mens andre har foreslått store kutt i Bymiljøetatens budsjett, har byrådet også tidligere økt rammene for vinterdrift. I år har det vært så mye snøfall at vi etterbevilger det som trengs, sier Robert Steen, byråd for finans, i samme pressemelding.

LES OGSÅ: Har fått over 10.000 brøyteklager så langt i vinter

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!