Akerselva henger her

«Ingen annen hovedstad i verden har noe lignende. Den er Oslos pulsåre.»

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
28.10.2017 kl 08:45

Sagene Avis
Sagene Avis

NYDALEN: Torshov Kunst- og Kulturforening, stiftet i 1980, er en forening i Bydel Sagene.

– Foreningen er åpen for alle, utøvere så vel som kunst- og kulturinteresserte. Vi har et godt samarbeid med Bydel Sagene, og disponerer utstillingsvegger på «Galleri Sagene Samfunnshus». Hvor medlemmer kan stille ut gratis, forteller Kari Eldnes i foreningen.

LES OGSÅ: Akerselva, 8.2 kilometer ren nytelse!

Videre:

– I løpet av året har vi flere aktiviteter, som for eksempel deltagelse i arrangementer på Vøienvolden Gård i mai og første søndag i advent, sommertur, kurs og månedens bilde på Deichmanske Bibliotek Torshov, forteller Eldnes videre.

LES OGSÅ: Hvor ligger egentlig Frysja? Ingen steder?

I tillegg til at foreningen årlig får besøk av billedkunstner, for korrigering av medlemmenes arbeider.

– Denne gangen stiller vi ut på Deichmanske Bibliotek Nydalen - utstillingen har tidligere vært vist på Sagene Samfunnshus. Akerselva betyr mye for mange, og er en stor inspirasjonskilde for både lokale kunstnere og andre. Det faller derfor naturlig for oss å ha den som tema i en utstilling. Utstillingen består av malerier, grafikk, foto og tekstil, informerer Eldnes.

Utstillingen er fra 23. oktober og 11. november.

LES OGSÅ: Sjekk den laksen, tatt på flue i Akerselva!

Eldnes videreformidler utdrag av teksten som følger utstillingen:

«Akerselva Miljøpark er folkets park og eies av Oslos innbyggere. Dette innebærer at vi, Oslos innbyggere og våre folkevalgte, sammen bærer ansvaret for å ivareta elva som en åpen miljøpark.

– Ingen annen hovedstad i verden har noe lignende. Den er Oslos pulsåre og har i århundrer vært inspirasjonskilde for kunstnere. Elva og dens bredder må benyttes til formål som kommer allmennheten til gode, og det må sikres at hensynet til Akerselva, med park og kulturminner, går foran alt annet.

– Dette vil være en forutsetning for at også kommende generasjoner skal kunne oppleve Akerselva Miljøpark på en fri og god måte.»

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse