ANNONSE
Annonse

Åpnet egen blomsterbutikk i mars, lørdag ble hun ranet

KNIVRAN: Young Won Han Brekke ble knivranet i butikken lørdag 7. april Foto: Janina Lauritsen

– Det er jo helt utrolig og innmari synd. Når du har drømt om å skape en liten butikk for seg selv i mer enn 20 år, og blir knivranet før det er gått fire uker.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 11.04.2018 kl 09:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Klokken var 16 lørdag 7. april, og siste kunde hadde nettopp forlatt Sagene Blomster. Så kom en mann med hette over hodet og en lang kniv inn i butikken.

– En ung mann, et sted mellom 1,70 og 1,75 meter høy, hvit, men ikke norsk, hadde ifølge en god nabo sittet like ved butikken og holdt den under oppsyn i ca. 20 minutter, forteller Harald Brekke, ektemannen til eier av Sagene Blomster, Young Won Han Brekke.

Han er sammen med kona i butikken slik at hun skal slippe å være alene etter den skremmende opplevelsen.

Stjal kontanter og mobil

Han forteller videre at mannen gikk inn i butikken med hette over hodet og genser trukket opp i ansiktet slik at bare øynene var synlige.

– Young Won sier instinktivt «Jøss, er det så kaldt ute?». Han kommer rett bort, veldig nærme, og peker en lang kniv rett mot henne. «Penge, penge, hurry, hurry,» sier han og får med kontanter og vekslepenger fra kassen.

Raneren fikk med seg ca. 3000 kroner og en mobiltelefon.

Young Won ble så forfjamset under ranet at hun til og med fikk seg til å spørre raneren om han ikke skulle ha med resten av myntene også, i det han forsvant ut av butikken, og til venstre i retning krysset og Sagene.

Hun ble først stående stille, for deretter å løpe ut av butikken, men raneren var ikke å se noen steder. Hun fikk låne en mobiltelefon av en tilfeldig utenfor, ringte sin mann og barn som var der etter få minutter.

– Politiet kommer veldig raskt, den første av tre politibiler er på plass etter ca. to minutter etter at de ble oppringt, forteller Brekke videre.

LES OGSÅ: Folk gremmes over dårlig asfalt: – Vi som driver kjøreopplæring for nesten ikke gjort annet enn å lære elevene å unngå å kjøre i hull!

– Tar tid å komme over

 
– Det traumatiske og sjokket ved det hele er det mest skadelige, og det tar litt tid å komme over. Det er jo helt utrolig og innmari synd. Hun har drømt om å skape en liten butikk for seg selv i mer enn 20 år, og når det endelig skjer så blir hun knivranet før det er gått fire uker.

LES OGSÅ: Sagene Avis besøkte Sagene Blomster like etter åpningen i mars

Nå har de tatt grep, forteller Brekke. De har blant annet innstallert videokamera og alarmer.
 
– Det er jo veldig få som betaler kontant i dag, slik at beløpet som ble stjålet fra kassen har nesten vært der helt siden starten. Men vi har også lært å ta ut kontantene fra kassen hvis det er litt mye der.

Han Brekke har også advart andre butikker i området.

LES OGSÅ: Butikk på Sandaker ble knivranet mandag ettermiddag

Fått mange klemmer

– Det er utrolig at noe slikt skjer klokken 16, det er lyst og folk går forbi med barnevogner, sier hun.

Hun er selvsagt skremt, men ser samtidig positivt på tiden fremover.

– Jeg har fått så mange klemmer av folk som har kommet innom. De spør «Hvordan går det med deg?» og sier «Vi vil ha deg her!» Det har vært utrolig mange her for å trøste meg, sier hun og fortsetter:

– Jeg vil gjerne takke alle sammen. Hvis vi passer på hverandre, så går det bra!

Oslopolitiet bekrefter at de var på stedet klokken 16.17 lørdag.

– Det var et knivran og de ble fratatt kontanter. Vi har en pågående etterforskning med avhør og video fra området. Vi ser etter kjenninger, men vi har ingen siktelser foreløpig, opplyser politiets pressevakt til Sagene Avis.

LES OGSÅ: Hvorfor er det så mye søppel på Torshov?

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord