ANNONSE
Annonse

Borettslaget har heist flagget

Voldsløkka borettslag har heist regnbueflagget til topps. Foto: PRIVAT

– Vi håper jo på at enda flere borettslag gjør som oss, og flagger stolt med regnbueflagget denne uka, oppfordrer Jørgen Foss i borettslaget.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 27.06.2018 kl 15:00

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: – Oslo Pride er Norges største feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. En ti-dagers festival hvor alle har lov til å være akkurat den de er, står det på hjemmesiden til Oslo Pride.

Festivalen startet 22. juni og avsluttes 30. juni.

Feirer mangfoldet

Voldsløkka borettslag vil også feire mangfoldet:

– Bydel Sagene er liten verden i miniatyr, og Voldsløkka borettslag vil være med å feire mangfoldet i nærmiljøet ved å flagge med regnbueflagget gjennom Pride-uka. Regnbueflagget symboliserer fellesskap og frihet, og vårt borettslag vil med dette vise at hos oss er alle velkommen uansett religion, hudfarge, legning eller funksjonsnedsettelse, sier beboer Jørgen Foss, også Ap-politiker i Bydel Sagene.

Voldsløkka borettslag - med regnbueflagget. Foto: PRIVAT

Han forteller om et inkluderende borettslag.

– Her bor alle typer folk. En veldig lite homogen gruppe med andre ord. Vi håper at vårt lille bidrag med å flagge i mangfoldets farger, kan være med å bidra til enda mer raushet og kjærlighet for hverandre. I tillegg håper vi jo på at enda flere borettslag gjør som oss, og flagger stolt med regnbueflagget denne uka. La oss vise mangfoldet som finnes mellom blokkene i Bydel Sagene, oppfordrer Foss.

Regnbueflagget

Foss forteller om flagget, og at hver farge symboliserer ulike ting: Rødt er for livet, oransje er for helbredelse, gult er for sollys, grønt er for natur, blått er for harmoni og lilla er for sjel.

– Vi heier på kjærligheten, avslutter Foss som også sitter i styret i borettslaget.

Regnbueflagget ble brukt første gang i 1978 i San Francisco under byens Gay and Lesbian Freedom Day Parade. Det var Gilbert Baker, (født 1951, fra Kansas), som fikk ideen og tegnet flagget.

HER KAN DU LESE MER OM REGNBUEFLAGGET.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!