Borettslaget «vant» 200.000 kroner

Voldsløkka borettslag har gjort en grundig jobb med rehabiliteringen, det har blitt lagt merke til. FOTO: OBOS

Blant annet fordi de har vært veldig flinke til å pusse opp. – Det har blitt veldig fint her nå, og litt «småfrekt», mener styreleder Marianne-Elisabeth Grymyr.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
15.05.2018 kl 12:00

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

VOLDSLØKKA: Voldsløkka borettslag har fått OBOS-prisen på 200.000 kroner for vellykket rehabilitering av fasadene.

– Rehabiliteringen fremstår som et godt gjennomført prosjekt – både økonomisk, håndverksmessig og estetisk. De har funnet tilbake til sine røtter, samtidig som de har lagt til noen nye kvaliteter. Med relativt enkle grep og vekt på detaljer har det blitt et flott resultat. Voldsløkka borettslag er et forbilde for hvordan man kan ta vare etterkrigsfunkis, sa juryleder Kari Pahle da OBOS-prisen ble delt ut 14. mai på generalforsamlingen til OBOS, og fra pressemelding fra OBOS.

Voldsløkka borettslag har kvittet seg med asbestholdige eternittplater fra 60-tallet, pusset opp slitte murfasader og nærmet seg den opprinnelige stilen fra slutten av 40-tallet. Oppganger er malt, pipeløp er rehabilitert, balkongdører og vinduer er skiftet ut, balkongene har fått nye brystninger og skjermvegger – i tillegg til en rekke mindre tiltak.

Se bildet større

Tidligere styremedlemmer Solvor Olsen og Jan Søstuen mottok prisen på vegne av Voldsløkka borettslag, da styreleder Marianne-Elisabeth Grymyr var bortreist. FOTO: PRIVAT

Borettslaget

– Vi er selvfølgelig kjempefornøyde med denne prisen, dette er veldig moro. Det OBOS begrunner prisen med, er jo nettopp det som var vår intensjon med rehabiliteringen. Å bevare det gamle, men med et moderne uttrykk. Det har blitt veldig fint her nå, og litt «småfrekt». Pengene vi får skal ihvertfall ikke gå inn i fellesutgifter, men i stedet brukes til en hyggelig sosial sammenkomst for beboerne. Borettslaget runder jo snart også 70 år, sier styreleder Marianne-Elisabeth Grymyr på telefon mandag morgen, til Sagene Avis.

Hvert år

OBOS deler hvert år ut en pris til best rehabiliterte boligselskap i Norge. Målet med prisen er å påskjønne gode rehabiliteringstiltak gjennomført i boligselskaper, framheve at dette er arbeider som er bekostet av beboerne selv, og å skape positiv oppmerksomhet om den kontinuerlige oppgraderingen som finner sted av store boligområder.

Videre fra pressemeldingen fra OBOS står det at det var 22 påmeldte til årets pris, og juryen bestod av Kari Pahle, sjefredaktør Arve Brekkhus fra Byggeindustrien, sjefarkitekt Dag Kristian Bjørnland fra Plan- og bygningsetaten i Oslo og Bolig & Miljø-redaktør Henrik Sørlie fra OBOS.

– Borettslagsmodellen er helt uovertruffen når det gjelder å sikre at bomiljøer tas vare på over tid. Dette er investeringer som er bestilt og betalt av beboerne selv, og det er viktig for oss å premiere den viktige innsatsen som gjøres, sier kommunikasjonsdirektør Åge Pettersen i OBOS.

Om Voldsløkka borettslag

Voldsløkka borettslag ligger i Bydel Sagene og består av 165 leiligheter fordelt på fire bygninger. Byggene ble oppført i 1948-1950. Arkitekt var Edgar Smith Berentsen, alle boligene er treroms på rundt 73 kvadratmeter.

Rehabiliteringen har kostet 46,4 millioner kroner.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!