Briller fra Sandaker til Tanzania

Philip Reiler reiser til Tanzania for tredje gang med briller fra Sagene- og Nordre Aker-folk. ARKIVFOTO

I februar reiser Grefsen-mannen Philip Reiler, til Zanzibar med flere hundre briller gitt av personer fra bydelene Sagene og Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
31.01.2018 kl 20:06

Sagene Avis
Sagene Avis

Fakta: «GI SYN TIL TANZANIA»

Med «Gi syn til Tanzania», tar Specsavers med seg brukte briller fra privatpersoner i Norge, som får et nytt liv hos mennesker i Tanzania.

Disse brillene bidrar til å gi et bedre liv for befolkningen, slik at de er i stand til å følge undervisningen på skolen eller skaffe seg et håndverk.

Ifølge en undersøkelse fra Norstat, ligger det nærmere tre millioner briller og støver ned i norske hjem. En liten brøkdel av disse kan bidra til å øke livskvaliteten for andre mennesker.

SANDAKER: Sammen med optikere fra Specsavers, reiser Philip Reiler til Zanzibar, som en del av kjedens humanitære prosjekt «Gi syn til Tanzania».

– Vi tar med briller som er gitt av våre kunder og klargjør dem før avreise til Tanzania. Det er bare de beste brillene som blir plukket ut, og vi har med fem optikere som skal sørge for synsundersøkelser, forteller Philip.

For tredje gang med lokale briller

Dette blir hans tredje tur som prosjektleder for den veldedige aksjonen, og han berømmer engasjementet til folk i bydelene Sagene Nordre Aker.

– Butikken på Sandakersenteret har mottatt mange pent brukte briller fra lokalmiljøet, og vi gleder oss til å finne nye eiere til disse i Zanzibar, sier Reiler.

Se video fra Eyecampen i 2017:

Det humanitære prosjektet "Gi syn til Tanzania" engasjerer hvert år tusenvis av kunder til å levere sine brukte briller til Specsavers. Det ble mange varme øyeblikk da optikerne i Specsavers sørget for å gi brillene videre til befolkningen i Kilimanjaro, nord i Tanzania.

Viktig for barn

Han forteller at veien til å kunne forsørge seg selv og sin familie, som regel går via utdannelse eller å lære seg et håndverk, og da trenger man godt syn. Et par briller kan bidra til å heve livskvaliteten dramatisk for dem det gjelder: Barn som blir i stand til å følge undervisningen på skolen, eller en bestemor som med et par briller kan se barnebarna sine skikkelig.

HUSKER DU: Bright (6) fikk kjeft på skolen. Ingen visste at han ikke så noe

– Du kan fortsatt levere dine brukte briller til Specsavers på Sandakersenteret, og vi tar også imot solbriller (uten styrke), som bidra til å forebygge grå stær i et land der solen steker mesteparten av dagen, sier Reiler, som kommer til å rapportere jevnlig fra opplevelsene under «Gi syn til Tanzania» i februar.

BRILLEBLOGGEN: Philip blogget i Nordre Aker Budstikke fra brillereisene til Tanzania i 2016 og 2017. Her kan du lese alle blogginnleggene hans!

LES OGSÅ:

Søker etter lesevenner til Fernanda Nissen skole: Har du lyst til å bidra i nærmiljøet, skape leselyst hos barn og få et vennskap på kjøpet?

Brobyggeren i Kyrre Grepps gate

ANNONSE
Annonse