Bydel Sagene vil flytte inn i dette nybygget

Workplace Oo i Vitaminveien 4. Hit ønsker Bydel Sagene å flytte flere av sine tjenestesteder neste år. ILLUSTRASJON: RIFT/SKANSKA

Bydelen ønsker et samlet sted for tjenester og bydelsadministrasjon på Storo.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.03.2018 kl 10:10

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

Fakta: Workplace Oo

Hvorfor navnet Oo?

– Selve navnet Oo er inspirert av gården «O», som tidligere lå i området. I 1550 ble gården O delt inn i «Store O» og «Lille O», som i dag er bedre kjent som stedsnavnene Storo og Lillo. Gården har helt siden 1200-tallet vært synonym med liv, vekst og velstand – en tradisjon Skanska nå ønsker å videreføre med byggingen av Oo, skriver Skanska på prosjektets nettsider.

STORO: Flere av Bydel Sagenes tjenestesteder er lokalisert i Sandakerveien 33 C: Helsestasjonen, Lokalmedisinsk senter, Enhet for psykiatri og rus og Enhet for hjemmebaserte tjenester.

Leiekontrakten for dette bygget utløper 31. desember 2019. Det utarbeides utkast til leieavtale for lokaler for Helsestasjonen, Sagene Lokalmedisinske senter, bydelsadministrasjonen, Enhet for psykiatri og rus og Hjemmebaserte tjenester i Vitaminveien 4.

Se bildet større

Bygget ligger midt mellom Storokrysset og Storo Storsenter. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

I utkanten av bydelen

– Bakgrunnen for at vi har valgt alternativet på Storo, er blant annet at dette er et nybygg hvor det er mulig å tilfredsstille alle de krav kommunen stiller til nye leieavtaler med hensyn til miljø, klima og universell utforming, sier avdelingsdirektør økonomi i Bydel Sagene, Atle Hillestad.

Bygget i Vitaminveien ligger helt i utkanten av bydelen, men ses fortsatt på som sentralt.

– Det er svært sentralt med tanke på offentlig kommunikasjon. Bydel Sagene er en liten bydel i utstrekning, så det blir uansett ikke lange avstander for noen, sier han.

– I tillegg er det et viktig moment at mesteparten av veksten i bydelen de senere år har skjedd i dette området som dermed er i ferd med å bli bydelens befolkningsmessige tyngdepunkt.

Saken er nå sendt til byrådsavdelingen for utarbeiding av sak for Bystyret.

Nabo med Helsedirektoratet

Se bildet større

Helsedirektoratet har allerede tegnet leiekontrakt i bygget. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Det er Skanska som står bak kontorprosjektet i Vitaminveien 4, omtalt som «Workplace Oo». Byggingen, på tomten vis à vis Cirkle K-bensinstasjonen på Storo, og vegg i vegg med bygget der G-Max og Plantasjen ligger, startet opp i januar i fjor. Det skal være innflyttingsklart til høsten.

I fjor vår ble det klart at Helsedirektoratet har tegnet en tiårig leiekontrakt i Vitaminveien 4.

Kontorbygget vil bli på 7 etasjer og én underetasje, med næring i første etasje mot Vitaminveien. Tiltaket er delt inn i to bygningsvolumer som slutter seg rundet en delt glassgård. Hovedinngang for kontorbygget blir mot Vitaminveien.

Det skal anlegges en park på tomten, som tidligere er omtalt som en «allment tilgjengelig bydelspark syd for bygget, og grønne gangdrag på vest- og østside. Begge gangdragene knytter Vitaminveien mot den nye bydelsparken».

Ifølge Skanska er bygget prosjektert til å bli et «effektivt, fleksibelt og miljøsmart kontorbygg med gjennomprøvde teknologiske løsninger». Det skal miljøsertifiseres etter Breeam Excellent, og er på til sammen 24.117 kvadratmeter.

LES OGSÅ:

Vil bygge 100 nye leiligheter på denne tomta

Dette blir tilbudene på "nye" storo

Thon kjøpte Vitaminveien 6

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord