Byrådsleder Raymond Johansen: – Helt uaktuelt med forbud!

Byrådsleder Raymond Johansen. FOTO: OSLO ARBEIDERPARTI

– Med innføring av miljødifferensierte bomsatser og lavutslippssoner håper vi langt på vei å nå målsettingene innen 2024, svarer han på saken om miljøbyråd Lan Marie Nguyen Bergs utspill til NRK torsdag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
25.01.2018 kl 15:12

Sagene Avis
Sagene Avis

OSLO: Byrådet utreder hvordan området innenfor Ring 3 kan bli fossilfritt i 2024.

«Helt uaktuelt»

Raymond Johansen (Ap) kaller et forbud mot fossilbiler «helt uaktuelt».

– Byrådet ønsker ikke et forbud mot fossilbiler i Oslo, slik enkelte medier i dag har hevdet, sier byrådslederen i pressemelding fra byrådslederens kontor torsdag ettermiddag.

– Med innføring av miljødifferensierte bomsatser og lavutslippssoner håper vi langt på vei å nå målsettingene innen 2024. Jeg ser det derfor som helt uaktuelt med forbud mot fossilbiler.

Torsdag morgen meldte NRK at byrådet har bedt Klimaetaten finne ut hvordan området innenfor Ring 3 kan bli fossilfritt i 2024. Utredningen er ett av flere tiltak i en ny handlingsplan for bedre luftkvalitet i Oslo, som byrådet legger fram torsdag.

Fossilfritt

– Jeg har bedt om en utredning fra Klimaetaten om faglige råd til hvordan vi kan gjøre området innenfor Ring 3 fossilfritt fram mot 2024, slik et bredt flertall i bystyret inkludert Høyre har vedtatt. Jeg har ikke bedt om et forbud mot fossilbiler i min bestilling til Klimaetaten, sier miljøbyråd Lan Marie Nguyen Berg (MDG).

Hun sier ikke noe om hvordan området innenfor ring 3 kan bli fossilfritt uten et forbud mot bensin- og dieselbiler.

HER KAN DU LESE DEN TIDLIGERE SAKEN I NRK, TORSDAG MORGEN

ANNONSE
Annonse