ANNONSE
Annonse

De unge lager sin egen festival

Tommel opp for festival - disse gleder seg nok til lørdag: fra venstre - Samiya, Sabrin, Kasia, Noreen, og Omar. Foto: SAGENE AVIS/BYDEL SAGENE

Hele byen er invitert til lørdag. - Vi er så stolte - dette er fantastiske ungdommene som jobber hardt og engasjert med denne festivalen, sier Maria Dahl Lund ved Torshovdalen Aktivitetshus.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.10.2017 kl 12:30

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TORSHOV: En kjernegruppe på rundt 20 ungdommer fra Sagene, Bjølsen og Torshov inviterer til musikkfestival av og for ungdom ved torshovdalen aktivitetshus 21. oktober.

Mange unge med - rap, sang, band og dans

- Men mange flere unge har vært involvert i planleggingen, ungdommer med tilknytning til Torshovdalen Aktivitetshus, Torshovdalenklubben og Cafe B04. Sistnevnte er i etableringsfasen, og med kick off 21. oktober. Festivalen er åpen for ungdommer fra hele Oslo, forteller Maria Dahl Lund ved Torshovdalen Aktivitetshus.

Det fristes med rap, sang, band, dans - se hvilke artister som er klare nederst i saken. Det blir også matservering, Torshovdalenes ungdomscafe B04 serverer «billige» burgere og brus. Arrangementet er rusfritt, og varer fra klokken 18.00 - 23.00.

LES OGSÅ: Flere hundre i sola ved Torshovdalen Aktivitetshus, da somalisk kultur skulle vises frem

Eget initiativ

Dahl Lund forteller at ungdommene selv har tatt initiativ til festivalen, og at de får oppfølging og assistanse fra voksenpersoner som Marie Dahl Lund og Safio B. Jimale, som er tilknyttet Torshovdalen Aktivitetshus gjennom ungdomstiltakene i regi av Bydel Sagene, organisasjonen Fellesskap og Respekt. Festivalen er også støttet av Velferdsetaten - Oslo kommune.

Planleggingen

De unge har deltatt i blant annet fellesmøter, separate møter, gruppearbeid, og promoteringsarbeid i forbindelse med festivalplanleggingen. Ikke minst heter en av gruppene bare: Fiksegruppa!

- Dette er en veldig engasjert gjeng med ungdommer. Vi er så stolte av disse fantastiske ungdommene som jobber hardt og engasjert med denne festivalen. Arbeid med slike arrangementer skal være med på å styrke samholdet og øke trivselen blant ungdom i nærmiljøet gjennom konkrete handlinger, som å legge til rette for musikk, dans og mat, sier Dahl Lund videre.

Eierskap til nærmiljøet

Og peker på at ungdomsstyrte aktiviteter og myndiggjøring bidrar til at ungdommene selv får eierskap til nærmiljøet, og at de unge selv får muligheten til å påvirke og utvikle nærmiljøet i en positiv retning.

- Vi satser på at festivalen skal fungere som et startskudd for en lengre prosess, der lokal-ungdom er med i flere medvirkningsprosesser som angår aktiviteter for ungdom i Søndre Åsen og bydelen for øvrig. Unges deltagelse i nærmiljøet og samfunnet styrker fellesskapet. Denne festivalgjengen er et godt eksempel på dette, avslutter Dahl Lund.

Foreløpig program:

  • Last queens
  • Sofie Fliflet
  • Artister fra UngMedia (ungdomstiltakene bydel sagene)
  • Janlo's (Adama, Hawa og Jatho)
  • Umeir Ali
  • Eddie & Zino, Umut, Gora G, Adonis, Kingzy, Nawaz, Yomi (tilhører studio hiphop101)
  • Don Martin og Castro
  • Ozzy blacks og Kissima
  • DJ Comfy

LES OGSÅ: