ANNONSE
Annonse

De vil gjøre en forskjell i Bydel Sagene

SAIFF-representanter, fra venstre: Mohamed Abdirazak, Osman Said, Ramil Aliyev og Abdifatah Hussen, på besøk i bydelsutvalgsmøte i Bydel Sagene, torsdag kveld. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Den flerkulturelle frivillighetssentralen har «...nesten alltid åpen dør.» Nå kommer snart byrådslederen på besøk.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.02.2018 kl 13:45

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral (SAIFF) er en samleorganisasjon for flere frivillighetsbaserte medlemsorganisasjoner og grupper.

Mangfold

SAIFFs medlemsorganisasjoner, grupper og brukere representerer det mangfoldige samfunnet, og ulike livssyn og religioner. Alle sammen i SAIFF bidrar til at det gjøres en forskjell for Bydel Sagene. SAIFF er spesielt opptatt av at barn og ungdom i nærmiljøet skal ha et sted å være. Det er nesten til enhver tid noen som spiller bordtennis, data eller deltar på arrangementer, så SAIFF er flittig brukt av beboere i nærområdet, skriver de på egen hjemmeside.

Organisasjonen holder til i Drøbakgata 1, har ifølge hjemmesiden «...nesten alltid åpen dør.» Videre går det frem at gjennomsnitlig 80 personer bruker SAIFF hver dag, 45 - 50 av disse er barn og unge.

Besøk fra Rådhuset

Torsdag var flere fra SAIFF i bydelsutvalgsmøtet i Bydel Sagene, og orienterte om organisasjonens årlige arbeid. Og ikke minst om at det kommer besøk fra Rådhuset 19. februar.

– Byrådsleder Raymond Johansen kommer 19. februar på besøk til SAIFF, i Drøbakgata, fortalte daglig leder i Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral (SAIFF), Ramil Aliyev, til lokalpolitikerne torsdag kveld.

Leksehjelpen

SAIFF er også engasjert i leksehjelp i Bydel Sagene, hvor frivillige lærere, foreldre og andre stiller opp for å hjelpe til med leksene for grunnskoleelever i bydelen.

Abdifatah Hussen kunne fortelle om flere gla'historier, om små og større som har hatt god nytte av leksehjelpen i Drøbakgata.

Byttebod

Sagene Avis har tidligere også fortalt om byttebodprosjektet på Gråbeinsletta, hvor også SAIFF var med som bidragsyter til prosjektet.

– Mange folk titter inn, og de fineste tingene forsvinner fort. Det har vært lite hærverk, og folk bidrar til å rydde i boden, ifølge daglig leder i SAIFF, Ramil Aliyev.

– Setter stor pris på SAIFF

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) forteller at SAIFF mottar bydelsstøtte med 350.000 kroner i 2018.

– Jeg setter stor pris på det arbeidet SAIFF gjør i vår bydel. Det er et viktig tilbud til mange som ellers ikke hadde hatt et tilbud. Jeg er også glad for at SAIFF selv også ønsker å utvide tilbudet til å omfatte flere grupper slik at de kan bli et sted for alle, sier Stoltenberg.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!