ANNONSE
Annonse

«De voksne som er der er snille, ikke så strenge. Og så lærer jeg masse når jeg er der!»

Stor ståhei og moro i Sagene samfunnshus, da Leksehjelpen inviterte til sommeravslutning.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 25.06.2018 kl 19:34

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Yrende liv i Kaysalen i Sagene Samfunnshus, torsdag kveld. Popluære Leksehjelpen har avslutningsfest, og fest er moro.

Viktig leksehjelp - for mange

Men ikke minst så er det viktig å få hjelp til å gjøre lekser, som blant annet Bjølsen-barna og Sagene-barna får. Innvandrere Barn og Ungdom (IBU) er hoveddrifteren bak Leksehjelpen, med
økonomisk støtte fra Bydel Sagene. IBU samarbeider også med SAIFF - Sagene Internasjonale og Flerkulturelle Frivillighetssentral - og NAV, som støtter Leksehjelpen med lokaler. Lokaler som er reservert for Leksehjelpen mandager og torsdager hele året. I tillegg bidrar SKAS - Sagene Kultur og Aktivitet Senter - med frivillige.

– Tilsammen er det rundt 60 - 70 barn fra 1. til 7. trinn som er med fra skolene hvert semester. Det er også leksehjelp for større barn, rundt 25 - 30 ungdomsskoleelever benytter seg av Leksehjelpen hvert semester. Frivillige og foreldre står bak det praktiske og faglige, forteller Abdifatah Hussein, som også er en av initiativtagerne og tidligere leder av Leksehjelpen, sammen med frivillig Atle Seierstad.

Nå er det Mohamed Abdirazak som er leder for prosjektet.

– Vakkert eventyr

Det var mange som ville si noen ord under avslutningen. Foreldrerepresentant takket for semesteret, ungdomsskoleelev roste og takket for Leksehjelpen, barna danset, bjølsenlærer var på plass, og ikke minst takket rektor Arild Lillehagen ved Bjølsen skole for året som var gått, og han håpet på å se alle barna på Leksehjelpen til høsten også. Han fortalte også om gode resultater på de nasjonale prøvene, ved Bjølsen skole.

Lokalpolitiker Gry Bruland Larsen (SV) møtte som representant fra bydelsutvalget. Hun fikk også jobben med å signere diplomer, for selvsagt er det viktig med et bevis på hvor flink man har vært til å stille på Leksehjelpen.

– Dette synes jeg er ett av sommerens vakreste eventyr. Det var utrolig hyggelig å bli invitert, som lokalpolitiker, til Leksehjelpens sommeravslutning. Barna sang og danset, de ble underholdt og aktivisert av en svært så sprudlende klovn, og fikk utdelt velfortjente diplomer av rektor ved Bjølsen skole.

Sier Bruland, og fortsetter:

– Jeg blir veldig stolt av bydelens små og store, når jeg ser den innsatsen barn, ungdom, foreldre og frivillige voksne gjør med Leksehjelpen. Rektor kunne da også fortelle at avgangskullet på skolen har gjort det svært bra. Kvelden ble rundet av med deilig mat og hyggelige samtaler. Og da jeg ruslet hjemover dukket jammen meg regnbuen opp i sol-regnet. Bydel Sagene på sitt beste!

Lokalavisa spurte en av de yngste jentene om hva hun synes om Leksehjelpen.

– De voksne som er der er snille og greie. Og de er ikke så strenge heller. Og så lærer jeg masse når jeg er der!

Fakta om Leksehjelpen i Bydel Sagene

Bydelen tilbyr leksehjelp for barn og ungdom mandager og torsdager klokken 08.00 til 20.30.

Leksehjelp for 1.-7. trinnselever arrangeres i SAIFFs lokaler og 8.-10. trinnselever kan få leksehjelp i Drøbakgata 1 (Bomiljøkontoret).

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!