ANNONSE
Annonse

Denne lille pølsekiosken er nå omtalt i The Guardian

Eier og driver, Erlend Dahlbo, tok over driften av pølsebua i 2005 etter faren sin. FOTO: MINA HAUGLI Foto: MINA HAUGLI

Syverkiosken har servert spesiallagde pølser i flere tiår. Det blir lagt merke til.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 06.12.2017 kl 07:07

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BYDEL SAGENE: Tidligere i høst fortalte Sagene Avis om den lille pølsekiosken, som ligger sånn omtrent der hvor Sannergata og Maridalsveien møtes.

Pølsebua har servert wienerpølser og sennep etter egen oppskrift i over 65 år. Eier og driver, Erlend Dahlbo, forteller at han tok over driften av pølsebua i 2005, etter faren sin. Da hadde faren drevet bua siden han kjøpte den i 1979.

Syversen

– Før pappa, drev de forrige eierne bua i 30 år. Og vi tror at det var noen som het Syversen som drev bua før de igjen, siden Pølsebua heter Syverkiosken, fortalte Dahlbo til lokalavisa.

Dermed kan pølsebua være langt eldre enn 68 år, men noe eksakt tall har man ikke.

Spesiallagde pølser og sennep

For sine gjester er pølsebua spesielt kjent for sin spesiallagde pølser. Det er Åkerberg Skoglunn Pølsemakeri AS som lager pølsene på oppskrift etter faren til Erlend.

– Det som gjør pølsene spesielle er at vi bruker kun naturlige ingredienser, og mye mer rent kjøtt enn i pølser du får på butikken. I tillegg trekkes pølsene i ren oksekraft med ulike krydder i, sa også Dahlbo, som ikke vil røpe hvilket "gull" han krydrer kraften med.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA TIDLIGERE I HØST.

The Guardian

Nå har den lille pølsekiosken fått omtale i britiske The Guardian.

«The Guardian har vært på besøk i den lille pølseboden. «Glem hygge, det å kose seg med livets enkle gleder», starter artikkelen i den britiske storavisen The Guardian forklarende,» skriver Aftenposten.

Videre at Oslo-symbolet Syverkiosken ved Alexander Kiellands plass har følgende pølsesmak:

– «Smaken er med ett behagelig, men på samme tid også deilig krydret», skriver skribent David Atkinson før han skryter av den sterke sennepen.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA AFTENPOSTEN OG OM OMTALEN FRA THE GUARDIAN.

ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.