ANNONSE
Annonse

Parkens Grøde:

– Det er bra for folka og bra for det biologiske mangfoldet

Parkens Grøde på dugnad i Vøienvolden park. Foto: Milagros Gola Singh

– Vi vil vise frem hvordan man kan gjøre om områder i byen, til parker som inspirerer til mer bruk, og flerbruk av områdene, sier en av initiativtagerne bak Parkens Grøde, Katarina Strømfeldt.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 09.04.2018 kl 11:24

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: De beskriver seg selv som en del av et urbant permakultur ekspriment, Parkens Grøde. Prosjektet med kommunale Vøienvolden park, ved Griffenfeldts gate, startet som et naboinitiativ i 2013, i tett samarbeid med Bymiljøetaten i Oslo kommune som eier og drifter området.

Halm

Etableringen av den offentlige kjøkkenhagen er realisert ved hjelp av blant annet grønne midler fra Sagene bydel, samt iherdig dugnadsinnsats fra naboer, venner og kjente.

– Vi er en medlemsbasert frivillig forening som skjøtter deler av Vøienvolden park med Permakultur. Hvis du vil lære om de ulike nytte, spiselige og pollinator vekster vi har i parken så møt opp en på en dugnad, inviterte foreningen, som søndag var igang med å spre høy utover jorden.

Bare å ta kontakt, oppfordrer Parkens Grøde, hvis du vil bli med som frivillig i gruppa. Foto: Milagros Gola Singh

En av initiativtagerne til Parkens Grøde, Katarina Strømfeldt, forteller at høyballene er noe restauranten Südøst skulle kvitte seg med etter vinteren, og som de nå har hentet.

– Nå legger vi høyet utover, høyet skal hindre at ugresset ikke får sollys. I tillegg hjelper høyet til med å holde jorden fuktig. Så blir forholdene bedre for meitemark og andre jordorganismer, som er med på å lage god jord, sier Katarina til lokalavisa søndag.

Tre områder

Katarina er selv gartner, og oppvokst med landbruk i Sverige, hvor hun kommer fra.

Hun forteller videre:

– Vi vil også vise frem hvordan man kan tilrettelegge og gjøre om i utgangspunktet grønne områder i byen, til parker som inspirerer til mer bruk, og flerbruk av områdene. Det er bra for folka og bra for det biologiske mangfoldet.

– Vi har delt inn området her ved Vøienvolden, som er på rundt to mål, i tre deler. Matskogen med spiselige vekster, trekanten som er et sosialt område med stoler og bord, og hvor det går å sette opp telt ved sosiale anledninger. I tillegg til lekeskogen, skråningen opp mot Vøienvolden går.

Forteller Katarina, som oppfordrer folk som har lyst til å bli med i foreningen til å ta kontakt via facebooksiden til Parkens Grøde.

Høy skal legges utover marken, så ugresset mister sollys og jorden bevarer fuktigheten. Foto: Milagros Gola Singh

Mer om Parkens Grøde

Videre fra hjemmesiden til foreningen står det også følgende:

– Parkens Grøde er organisert som en forening som skal arbeide for å øke bevisstheten rundt bærekraftige verdier og valgmuligheter gjennom varierte aktiviteter. Vi vil legge til rette for at parkområdet blir et positivt møtested i lokalmiljøet og en arena for læring og eksperimentering med urbant landbruk i kombinasjon med kulturelle opplevelser. All dyrkeaktivitet forholder seg til økologiske grunnprinsipper og permakultur-tankegang.

I tillegg til økonomisk støtte fra Bydel Sagene, har også Parkens Grøde tidligere blitt tildelt økonomisk støtte til arbeidet, fra Hageselskapet og Sparebankstiftelsen.

Vil du bli med i Parkens Grøde, så finner du mer informasjon her.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord