ANNONSE
Annonse

Sandakerveien 113-119:

Det nye forslaget er kuttet med syv etasjer

De nye illustrasjonene (til høyre) fra Avantor og Cowi viser reduserte byggehøyder i Sandakerveien.

Det er store planer i Sandakerveien 113-119, men nå er de endret.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

NYDALEN: Avantor AS har store planer for Sandakerveien 113-119. Men i et nytt forslag for eiendommen, er det kuttet betydelig i bygningsmasse og høyde.

Endringene er blant annet at bygget mot fabrikken kuttes fra 12 til 5 etasjer, parkarealet økes fra 2,6 til 4 dekar (daa). Totalt reduseres bebygd areal fra 52.000 til 42.000 kvadratmeter.

Nye skisser

I en tidligere plan fra skisseprosjektet, fra juli 2017, var boligdelen på 35.000 kvadratmeter og næring på 17.000 kvadratmeter. Nå er boligdelen redusert til 33.600 kvadratmeter og næring til 8400 kvadratmeter.

Foto: Avantor/Cowi/Cobe

Slik ble planene presentert, med bebyggelse på inntil 17 etasjer.

– Det stemmer at vi har sendt inn nye skisser med et redusert areal. Dette er en del av en avtalt prosess med Plan- og bygningsetaten, hvor vårt ønske og mål er å komme frem til et omforent forslag med etaten. Plan- og bygningsetaten har signalisert at man er innstilt på en konstruktiv dialog med samme mål, sier Terje Løvold, prosjektdirektør i Avantor AS.

Fremdeles mye usikkert

Han forteller at de nå jobber videre sammen med de danske arkitekter fra COBE, med to alternativer:

– Vårt eget reduserte alternativ på rundt 42.000 kvadratmeter, alternativt med en del gitte føringer fra Plan- og bygningsetaten. Blant annet i forhold til plassering av parker og møteplasser. Totalt areal i dette forslaget er ikke avklart ennå.

– Ingen av de innsendt skisser er realitetsbehandlet, og det er fortsatt for tidlig å spekulere i om det blir enighet med Plan- og bygningsetaten. Som vi tidligere har påpekt har vi en gjeldende reguleringsplan som tillater et næringsbygg på 50.000 kvadratmeter BRA. Vi kan fortsatt velge å legge denne til grunn for videre utvikling av eiendommen, avslutter Løvold.

Ønske om park

I høst gikk debatten om utnyttelse av Avantors tomt i Sandakerveien. Fra lokalpolitisk hold både i Bydel Sagene og Nordre Aker kom forslagene om heller å anlegge en bydelspark der.

Avantor gikk ut i Nordre Aker Budstikke med et tilsvar til alle parkinnspillene. Svaret kan du lese her.

På nabotomta, Sandakerveien 121, har Obos startet arbeidet med å kunne omregulere trykkeritomta til boliger.

Sandakerveien 113-119 ligger mellom de nye bebyggelsen i Vitaminveien (til høyre) og trykkeritomta som Obos eier, til venstre. Bak går Gunnar Schjelderups vei. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

LES OGSÅ: For første gang vil kommunen lage en helhetlig plan for området. Men foreløpig er den hemmelig

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!