Sandakerveien 113-119: Det nye forslaget er kuttet med syv etasjer

De nye illustrasjonene (til høyre) fra Avantor og Cowi viser reduserte byggehøyder i Sandakerveien.

Det er store planer i Sandakerveien 113-119, men nå er de endret.

NYDALEN: Avantor AS har store planer for Sandakerveien 113-119. Men i et nytt forslag for eiendommen, er det kuttet betydelig i bygningsmasse og høyde.

Endringene er blant annet at bygget mot fabrikken kuttes fra 12 til 5 etasjer, parkarealet økes fra 2,6 til 4 dekar (daa). Totalt reduseres bebygd areal fra 52.000 til 42.000 kvadratmeter.

Nye skisser

I en tidligere plan fra skisseprosjektet, fra juli 2017, var boligdelen på 35.000 kvadratmeter og næring på 17.000 kvadratmeter. Nå er boligdelen redusert til 33.600 kvadratmeter og næring til 8400 kvadratmeter.

Se bildet større

FOTO: Avantor/Cowi/Cobe

Slik ble planene presentert, med bebyggelse på inntil 17 etasjer.

– Det stemmer at vi har sendt inn nye skisser med et redusert areal. Dette er en del av en avtalt prosess med Plan- og bygningsetaten, hvor vårt ønske og mål er å komme frem til et omforent forslag med etaten. Plan- og bygningsetaten har signalisert at man er innstilt på en konstruktiv dialog med samme mål, sier Terje Løvold, prosjektdirektør i Avantor AS.

Fremdeles mye usikkert

Han forteller at de nå jobber videre sammen med de danske arkitekter fra COBE, med to alternativer:

– Vårt eget reduserte alternativ på rundt 42.000 kvadratmeter, alternativt med en del gitte føringer fra Plan- og bygningsetaten. Blant annet i forhold til plassering av parker og møteplasser. Totalt areal i dette forslaget er ikke avklart ennå.

– Ingen av de innsendt skisser er realitetsbehandlet, og det er fortsatt for tidlig å spekulere i om det blir enighet med Plan- og bygningsetaten. Som vi tidligere har påpekt har vi en gjeldende reguleringsplan som tillater et næringsbygg på 50.000 kvadratmeter BRA. Vi kan fortsatt velge å legge denne til grunn for videre utvikling av eiendommen, avslutter Løvold.

Ønske om park

I høst gikk debatten om utnyttelse av Avantors tomt i Sandakerveien. Fra lokalpolitisk hold både i Bydel Sagene og Nordre Aker kom forslagene om heller å anlegge en bydelspark der.

Avantor gikk ut i Nordre Aker Budstikke med et tilsvar til alle parkinnspillene. Svaret kan du lese her.

På nabotomta, Sandakerveien 121, har Obos startet arbeidet med å kunne omregulere trykkeritomta til boliger.

Se bildet større

Sandakerveien 113-119 ligger mellom de nye bebyggelsen i Vitaminveien (til høyre) og trykkeritomta som Obos eier, til venstre. Bak går Gunnar Schjelderups vei. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ARKIVFOTO)

LES OGSÅ: For første gang vil kommunen lage en helhetlig plan for området. Men foreløpig er den hemmelig

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse