– Det skulle bare mangle at vi ikke feier for egen dør

Bydelsdagene i Bydel Sagene er populære, her fra tidligere år. FOTO: ARKIV SAGENE AVIS

Det sier Siri Mittet i MDG. Snart er det bydelsdagene i Bydel Sagene, og tusenvis skal delta. Men så langt har det vært dårlig med kildesortering.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.04.2018 kl 13:09

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

SAGENE: – På bydelsdagene er målet å vise fram det som foregår av kultur- og foreningsliv i bydelen. Sagene blir nevnt som en bydel i skriftlige kilder allerede 10. mai 1629, altså for snart 390 år siden! Derfor kalles denne datoen for bydelens «nasjonaldag», og bydelsdagene søkes lagt nær denne datoen, sa kulturkonsulent i Bydel Sagene, Andreas Fætten, i forkant av bydelsdagene i fjor.

I år er bydelsdagene lagt til 4., 5. og 6. mai.

Siri Mittet i Miljøpartiet De Grønne forteller om forslaget partiet hadde i vinter, og som det ble støtte for i budsjettet 2018. Partiet ba om mer fokus på miljø og kildesortering under den tre dager lange folkefesten i bydelen, ved Haarklous plass, ved Sagene samfunnshus og på Vøienvolden gård.

– Tusenvis av folk deltar hvert år. Men det genereres også betydelige mengder med avfall. Alt avfall i samme beholder sender det et feil signal om Sagene som en foregangsbydel, forteller Mittet fra vedtaket.

Se bildet større

Siri Mittet i Sagene MDG - her ved Haarklous plass, hvor det også skal feires bydelsdager. FOTO: ARKIV SAGENE AVIS

Planen

MDG oppfordret også bydelsdirektøren til å ta i bruk kreative løsninger for å løse oppdraget.

Nå i mars kom tilbakemelding fra bydelsadministrasjonen.

Det går det frem at Miljøambassadørene - tidligere Miljøbossene - er positive til å bidra til dette på miljøtorget, lørdag 5. mai. Den dagen vil det bli satt opp en miljøstasjon med tre - fire fraksjoner som skal bemannes av Miljøambassadørene. De vil veilede publikum til å kaste avfallet sitt i riktig pose, og tar ansvar for opprydding.

Plastkunst

Lørdagen vil det også bli stilt ut en kunstinstallasjon av plastbiter, sammen med informasjon om det store plastproblemet i verden. Plasten skal samles av Miljøambassadørene fra Gråbeinsletta over en periode i forkant av bydelsdagene, i samarbeid med bydelsansatte.

Det vil også bli oppfordret til alle som stille med boder på bydelsdagene til å kutte unødvendig infomateriell, særlig det som er laget av plast.

De som skal servere mat får en lignende oppfordring, og vi håper å unngå store mengder engangsservise, som vil bli sponset av bydelen.

– Feie for egen dør

Siri Mittet og MDG er veldig fornøyde med planen.

– Jeg og MDG synes dette er er gledelig og ser frem til bydelsdager med mer fokus på miljø og gjenbruk. Ikke minst miljøtorget på lørdagen hvor det tidligere har vært for lite fokus kildesortering. Med Bydel Sagene som den grønne bydelen skulle det bare mangle at vi ikke feier for egen dør og viser oss frem på en bedre måte, sier hun.

LES OGSÅ:

Harald Øyen (80) syklet 177 turer i fjor. I mai skal kronprinsparet sitte på.

Kronprinsparet besøker Bydel Sagene

Lokalprofilen: Hun fant en perle av et lite dukkehus

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!