– Dette er gull verdt for elevene!

LEKSEHJELP: Hver tirsdag får fjerdeklassingene på AKS hjelp med leksene av Daniel Hatletvedt (19) fra MentorNorge. FOTO: Janina Lauritsen

Alle barn trenger noen til å si «Heia, dette klarer du!» sier Daniel Hatletvedt, mentor i leksehjelpen på Fernanda Nissen skole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
14.05.2018 kl 17:01

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

FERNANDA NISSEN SKOLE: Hver tirsdag fra klokken 13.30-14.30 er det leksehjelp for fjerdeklassingene på Fernanda Nissen skole. Dette er et gratis tilbud og et samarbeid mellom aktivitetsskolen (AKS) og MentorNorge.

Hver uke er Daniel Hatletvedt (19) fra MentorNorge hos fjerdeklassingene på AKS.

– Motiverende med ung mentor på barneskolen

– To pluss to er ikke nødvendigvis fire, i hvert fall ikke hvis det er mamma eller pappa som sier det. Av erfaring synes barn og unge det er mer motiverende å lære av en som er litt nærmere seg selv i alder. Mentorene våre har i tillegg kunnskapen friskt i minne, sier pedagogisk ansvarlig i MentorNorge, Ida Hovind Smedstad.

Hatletvedt studerer psykologi og forteller at han ønsket en ny jobb da han flyttet til Oslo i høst. Han syns det virket spennende å prøve noe nytt og få bruke egenskapene sine.

– Jeg får brukt mine egne kunnskaper til å hjelpe barna. Her bidrar vi til at folk får hjelp og at barna blir sett. De trenger noen til å si «Heia, dette klarer du!» Barn har forskjellige utgangspunkt, men alle trenger noen til å heie.

Se bildet større

GJØR MATTE ENKLERE: Daniel Hatletvedt er god å ha når matteleksen står for tur (Lily Grytten, 10 år) FOTO: Janina Lauritsen

Håper å utvide til høsten

AKS-leder på Fernanda Nissen, Bjørnar Holsæter, er veldig fornøyd med ordningen.

– Vi setter skikkelig stor pris på dette. Muligheten for leksehjelp er gull verdt for elevene!

Per dags dato er det leksehjelp kun i fjerdeklasse, men AKS håper på å kunne utvide fra høsten av.

MentorNorge er Norges største private leksehjelpsfirma, med 1200 mentorer på landsbasis. Det er en lang søknadsprosess, mentorene må ha toppkarakterer i fagene de vil undervise i. Deretter må de gjennom tester før de eventuelt blir invitert til intervju.

Se bildet større

MENTORNORGE: Mentor Daniel Hatletvedt (19) og pedagogisk ansvarlig Ida Hovind Smedstad FOTO: Janina Lauritsen

LES OGSÅ:

Visker ut generasjonsskillet med bøker

Tar tilbake de gode, gamle barnelekene

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!