Advarer andre: Dusjveggen eksploderte hjemme hos Odd

Sånn så det ut da Odd Hoff-Petersen og kona kom hjem. FOTO: PRIVAT

– Noen dager før dette skjedde, satt et lite barn på tre år i en badebalje i dusjen, forteller Odd Hoff-Petersen

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.05.2018 kl 10:33

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

LILLEBORG: Da Odd Hoff-Petersen og kona kom tilbake fra en reise, var dette synet som møtte dem: En eksplodert dusjvegg.

– Glasset var jo formpresset, og da er det jo sikkert spenning i glasset. Ingen har vært her inne mens vi var bortreist, så dette har skjedd helt av seg selv, forteller Odd.

Bildene taler for seg; det lå strødd masse glass på gulvet.

– Skikkelig sjokka

Han fortsetter:

– Vi ble jo skikkelig sjokka. Noen dager før dette skjedde satt et lite barn på tre år i en badebalje i dusjen. Jeg orker nesten ikke tenke på hva som kunne ha skjedd hvis glasset hadde eksplodert da, eller når noen andre sto i dusjen.

Se bildet større

Odd Hoff-Petersen tenker med gru på hva som kunne skjedd, hvis noen var inne i dusjen da dusjveggen eksploderte. FOTO: PRIVAT

Oppfordrer til å skifte ut

Dusjinstallasjonen fulgte med på lasset da familien kjøpte leiligheten på Lilleborg for 15 år siden.

– Det finnes jo andre løsninger, med laminert glass med sikkerhetsfolie i midten. Det er nok mer å satse på. Jeg skjønner egentlig ikke at det kan ha vært, eller er lov, å ha glass i dusjveggene, sier Odd, som nå forteller historien for å advare andre med samme glassvegger i dusjen.

– Bare å skifte eventuelle glassdører så fort man har anledning, er den klare oppfordringen fra Odd.

Skjer av og til

Daglig leder ved Oslo VVS-senter, Lars Henrik Andresen, forteller til Sagene Avis at de innimellom hører om slike hendelser med glassdører som eksploderer. VVS-senteret forteller at det fortsatt selges dusjvegger i glass.

– Primærårsaken er antagelig at glasset kan ha fått et støt, så det setter seg spenninger i glasset. Det kan ha skjedd en god tid i forkant av hendelsen. Som regel er disse veggene i herdet glass. Vi har så langt ikke hørt om alvorlige hendelser eller alvorlige skader i forbindelse med eksploderte dusjvegger. Men jeg tviler ikke på at det oppleves som veldig skremmende, når dette skjer, sier Andresen.

– Men som regel, og vår erfaring, er at med bedre kvalitet, så skjer dette mer sjelden.

Forbrukerrådet

Forbrukerrådet forteller at dette er noe de hører om innemellom:

– Eksploderende dusjvegger hører vi dessverre om og vi forstår at folk blir sjokkerte. At de eksploderer, og ikke bli til store farlige skår, viser at de er sikret som reglene sier, forklarer kommunikasjonsrådgiver Martin Skaug Halsos.

Videre at slike dusjvegger skal være laget etter samme sikkerhetsprinsipper som bilglass.

– Skjer dette kort tid etter montering, kan du ha grunn til å klage. For de som ikke vil ha glass er nok plast eller et gammeldags dusjforheng veien å gå.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!