ANNONSE
Annonse

Budsjett 2018:

El-sykler, parkopprustning og penger til ungdomstiltak

Området Gråbeinsletta skal oppgraderes, også vannfontenen på andre siden av Sagene kirke Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Det regnet penger på en rekke gode tiltak da bydelsutvalget i Bydel Sagene vedtok neste års budsjett – og plutselig hadde fem millioner mer å rutte med.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 18.12.2017 kl 14:25

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: I slutten av november la bydelsdirektør i Bydel Sagene, Marius Trana, frem forslag til budsjett for 2018.

HER KAN DU LESE HELE BUDSJETTSAKEN FRA NOVEMBER I SAGENE AVIS

Torsdag kveld, 14. desember, samlet lokalpolitikerene og bydelsadministrasjonen seg for å endelig vedta budsjettet for neste år. Men aller først var det åpen halvtime.

Miljøambassadørene

Den lokale barne- og ungdomsgruppa, Miljøambassadørene, redegjorde for sin innsats for miljøet, kamp mot forsøpling. Miljøambassadørene har også etablert en byttebod.

Fysioterapi

Fysioterapeut i Bydel Sagene, Ingrid Næss, orienterte bydelens lave dekning på avtalefysioterapi, 2,13 årsverk per 10.000 innbyggere.

– Det er nest lavest i Oslo, mens gjennomsnittet for Oslo er på 4,8 årsverk. Bydelsdirektør bes derfor undersøke og komme tilbake med en orientering om hvilke tiltak bydelen gjør og vil gjøre for å sørge for at innbyggerne i bydel Sagene har et minst like godt tilbud om fysioterapi som øvrige bydeler, ble også merknad i møteprotokollen fra bydelsutvalgsmøtet.

SAIFF, Fellesskap og Respekt

Ramil Aliyev, leder i SAIFF, fortalte om frivillighetssentralens aktivitet. Han understreket at virksomheten er åpen for alle uavhengig av etnisk bakgrunn og at flertallet av de tillitsvalgte er kvinner.

Enstemmig vedtak fra bydelsutvalget ble også avsetning av 100.000 kroner til SAIFF for 2018.

Organisasjonen Fellesskap og Respekt får også 200.000 kroner i driftsstøtte for 2018.

UBUM

Leder av barne- og ungdomsrådet, Fawzi Warsane, fortalte om ungdommens bydelsutvalgsmøte - UBUM - tidligere i høst, og hvor fem følgende saker ble vedtatt å jobbe videre med: jobbmuligheter, internettilgang i parkene, utekino, varm mat i skolen og gjenåpning av Sagene bad.

HER KAN DU LESE HELE SAKEN FRA OM UBUM-MØTET I HØST

– Bydelsutvalget setter derfor av en pott på 800.000 kroner til å dekke eventuelle kostnader forbundet med saker som kommer opp i BU fra UBUM, samt for å kunne styrke ungdomstiltakene, ble enstemmig vedtak av lokalpolitikerene for 2018 til UBUM.

1,3 milliarder kroner

Bydelsbudsjettet for 2018 er på totalt 1,3 milliarder kroner, og lokalpolitikerene hadde mulighet til å flytte på fem millioner kroner. Ekstrabevilgningen kom etter budsjettforliket mellom byrådspartiene og Rødt, der det forelslåtte rammekuttet på 21,2 millioner til bydelene ble reversert.

Etter åpen halvtime fortsatte bydelsutvalgsmøtet.

Ikke de helt store overraskelsene

Det var i forkant varslet om mange saker, hvor det allerede var sosialistisk flertall, Ap, SV og Rødt, også med støtte fra Miljøpartiet De Grønne. Så det var ikke duket for de helt store overraskelsene i budsjettbehandlingen.

Høyre og Venstre hadde flere egne tallforslag, men de fikk ikke flertall.

Derimot ble det blant annet enstemmig vedtatt å avsette 100.000 kroner til satsing på El-sykkel i bydelen. Sagene Avis har tidligere omtalt den dette.

– Hensikten er at ansatte i bydelene kan dra nytte av syklene når de reiser rundt i arbeidstiden. For eksempel mellom møter eller i hjemmetjenesten. Syklene har ingen utslipp, har lastekapasitet og en liten motor, og avtalen inkluderer også service for el-syklene. Stadig flere bydeler har kjøpt inn el-sykler for at de ansatte skal komme seg raskere fra oppdrag til oppdrag. Bydelsutvalget setter av 100.000 kroner til formålet, står det i det enstemmige forslaget.

Mer musikk i parkene ble enstemmig banket gjennom.

NAV på hjul ble vedtatt.

– Bydelsutvalget setter av 300.000 kroner til et prøveprosjekt i regi av Utviklingssenteret NAV Sagene. Målet er å være utadrettet og møte folk og særlig ungdommer der de er på ettermiddager og på kveldstid. Dette beløpet skal dekke ekstra utgiftene knyttet til dette prosjektet. F.eks. arbeid etter ordinært arbeidstid, kjøp av el-sykkel, bærbare PCer, gode smarttelefoner og lignende. Møtelokaler i Kyrre Greppsgate 32, Drøbakgata 1, og Storo Storegård kan benyttes.

Og ikke minst blir det makeover ved Sagene kirke og Sagene Samfunnshus

– Bydelsutvalget ønsker å starte opp en større oppgradering av våre parker og grøntområder. Bydelsutvalget ønsker å starte med oppgraderingen av Gråbeinsletta (se hovedbildet), Arne Gjestis plass, Sagene kirkepark og Sandefjordgata trekant. Det settes av 865.000 kroner til dette formålet, fra det enstemmige vedtaket fra torsdagens behandling.

Torshovdalen aktivitetshus

Det ble også enstemmig vedtatt å sette av 100.000 kroner til Torshovdalen aktivitetshus.

– Dessverre så har man ved flere anledninger høsten 2017 opplevd uheldige situasjoner i området. Bydelsutvalget ber direktøren vurdere tiltak som sikrer sikkerhet, og trygger området i og rundt Torshovdalen aktivitetshus. Bydelsutvalget er kjent med at det er et prekært behov for nytt kjøkken. Bydelsutvalget setter derfor av 100.000 til sikkerhet og kjøkken ved Torshovdalen aktivitetshus, lyder fra det enstemmige vedtaket.

MDG fikk også flertall for å sette i gang utredning om å omgjøre Advokat Dehlis plass fra grått til grønt, fra parkering til park.

– Bydelsutvalget ber bydelsdirektøren om å ta initiativ til at Advokat Dehlis plass omgjøres fra p-plass til en liten park, med noen få gjenværende p-plasser forbeholdt henholdsvis bildeling og HC samt sykkelpakeringsplasser. I denne sammenheng bes det om at man også ser på muligheten for å stenge Maridalsveien mellom Advokat Dehlis plass og Arendalsgata for gjennomkjøring for bil, fra vedtaket.

Venstre fikk ikke flertall for å sette av 50.000 kroner til dyrevelferdstiltak, til dekning av veterinærbehandling for økonomisk vanskeligstilte dyreeiere, men det ble enighet om å utrede saken videre.

– Administrasjonen bes om å undersøke muligheten for et samarbeid med lokale veterinærer og dyrleger, for å arrangere en årlig dugnad, lignende modell ved Anicura dyreklinikk på Grünerløkka, der dyr hos vanskeligstilte får gratis legebehandling, fra det enstemmige vedtaket.

Venstre foreslo også 400.000 kroner til skolefrokost til Lilleborg og Sagene skoler, 200.000 kroner mer enn Ap, SV, Rødt og MDGs forslag. Fra før av har både Bjølsen og Nordpolen skoler frokost. Men endelig vedtak ble 200.000 kroner til oppstart av frokost ved de to førstnevnte skolene.

– Bydel Sagene har sammen med Bjølsen- og Nordpolen skole hatt en ordning med skolefrokost på disse skoler. Skolene har meldt om gode erfaringer med tilbudet. Andre skoler har nå også ytret ønske om også å få kunne tilby skolefrokost. Bydelsutvalget ber direktøren gå i dialog med skolene om skolefrokost og bydelsutvalget setter derfor av 200.000 kroner til å starte opp skolefrokost på Sagene og Lilleborg skoler, fra vedtaket.

HER KAN DU LESE OM HELE BUDSJETTET OG HVA SOM BLE VEDTATT FOR 2018.

Venstre hadde igjen også forslag om å kutte ett bydelsutvalgsmøte, med tilhørende møterunder i forkant, for å spare inn penger. Forslaget ble nedstemt.

Noe Jørgen Foss (Ap) kommenterte:

– Jeg er nå litt forbanna. Hvordan kan Venstre si at de satser på demokratiet, og samtidig foreslå å kutte i en av de viktigste lokaldemokratiske kanalene vi har? sa Foss som ellers også uttalte at han var «pinadø stolt» av bydelsbudsjettet for 2018.

Det er ikk ebare alvor i bydelsutvalgsmøtene, men også latter. Her ser du Jørgen Foss (Ap) som snakker varmt om mer musikk i parkene:

Gode diskusjoner

Det ble også brukt god tid på å takke hverandre i bydelsutvalgsmøtet for godt samarbeid, også i komiteene.

– Jeg er veldig godt fornøyd med budsjettet. Det var gode diskusjoner, ikke minst var det veldig fint å høre fra kjempeflotte miljøambassdører. Engasjerte ungdommer er det beste som fins, kommenterer bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg (Ap) i etterkant av møtet.

Da er bydelsbudsjettet for 2018 vedtatt.

Sandakerveien 52

Det var også noen få andre saker på agendaen forrige torsdag, blant annet begrenset høring for planene i Sandakerveien 52.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.