ANNONSE
Annonse

«En av Oslo østkants mest herskapelige eiendommer.»

Amund Ringnes tidligere bolig er fremdeles under rehabilitering. Planen er at hele området er ferdig i løpet av sommeren 2018. Foto: OMSORGSBYGG OSLO KF

Oppgraderingen av direktørboligen startet i fjor. Lokalavisa spurte om status?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 04.02.2018 kl 18:05

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE:– Vi jobber med å oppgradere «Villa Biermann». Hovedhuset, nytt anneks og deler av stallen skal leies ut som kontorer. Stall og lysthus skal brukes til restaurantdrift med utendørsservering om sommeren, fortalte Lars Andreas Hellebust, styreleder i Storm Properties AS, til Sagene Avis i april i ifjor.

Oslo bystyre vedtok i mai 2015 å selge eiendommen, Biermanns gate 6, til Storm Properties AS for 20,5 millioner kroner. Selskapets formål er kjøp, salg, utleie av fast eiendom, samt investering i verdipapirer, ifølge Brønnøysundsregisteret. Men andre planer er i gang for eiendommen.

LES OGSÅ: Brann- og redningsetaten måtte redde ut mann, som satt fast mellom bilen og garasjen

Ferdig i mai

Snart har ett år gått med til oppussing av boligen, som Byantikvaren omtaler som «en av Oslo østkants mest herskapelige eiendommer.»

– Planen er å være ferdig med hovedhuset i mai, og hele området skal etter planen være ferdig i løpet av sommeren, kan Hellebust fortelle til lokalavisa.

Men planene om servering på stedet er foreløpig ikke spikret:

– Vi har vært i dialog med flere selskaper. Men foreløpig har vi ikke funnet den rette partneren, sier Hellebust videre.

LES OGSÅ: – Jeg ville ikke kjørt på de dekkene bussen kjører på

Om Villa Biermann

Villaen ble bygget i 1889 for bryggerieier Amund Ringnes, opprinnelig fra Sigdal, på tegninger av arkitekt Harald Olsen. Som 36-åring, i 1876, startet Amund Ringnes opp Ringes Bryggeri, sammen med sin eldre bror Ellef og Axel Heiberg.

– Amund var bryggerimester, og av praktiske årsaker fikk han bygget sin praktfulle villa i umiddelbar nærhet til bryggeriet, står det i Byantikvarens uttalelse i forbindelse med salg av eiendommen.

Bygningen er oppført med arkitektur i nyrenessanse.

– Midtpartiet markeres ytterligere av en påkostet og rikt dekorert veranda i to etasjer, med støpejernsrekkverk. Alle dekorasjoner, som gesimsbånd og vindusomramminger er utført i omamentelementer i tegl, mens vegglivet er i pusset mur.

Videre i uttalelsen: På nordsiden av huset er inngangspartiet med overdekning i støpejern. På fasaden som vender mot vest, er flere vindusnisjer dekorert med veggmalerier med renessanse motiver av greske guder.

Les mer om direktørboligens historie her.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!