ANNONSE
Annonse

En saftig og mør lammerett - med gresk vri

Lam med gresk vri. Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Vi synes sommeren ble så kort og høsten kom litt brått på. Så vi hyller lammet ved å lage en greskinspirert rett som minner om deilige sommerdager.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

Vi synes sommeren ble så kort og høsten kom litt brått på, så vi hyller lammet ved å lage en greskinspirert rett som minner om deilige sommerdager på de greske øyene.

Retten er en garanti for en saftig og mør lammerett. Vi har endret noen av ingrediensene fra den tradisjonelle oppskriften for å kunne bruke mest mulig grønsaker i sesong.

Lam Kleftiko

Rundt 1,5kg lam (eller 2kg med bein, husk at bein gir mer smak og næringsrik kraft!)
2 rød løk
2 paprika
en håndfull tomater
1 stor squash
4 hvitløksfedd
2 ss sennep
jus av en halv sitron
1 ss oregano
1,5 dl olivenolje
1,5 dl hvitvin (helst tørr)
salt og pepper
bakepapir (helst komposterbar)
hissing

Stå i minst to timer

Kutt opp lammestykket i kubber på 5-7cm. Del opp alle grønnsakene i litt mindre biter. Ha alt dette i en stor bolle og hell på hvitvin, olivenolje, hvitløk, sennep, sitron, og salt og pepper. Vend det godt inn med hendene. Dekk bollen og la det stå i minst to timer (helst over natta for at smakene skal trekke godt inn).

Stjerne

Bruk fire store bakeark/bakepapirbiter og arranger dem i en stjerne på et ovnsbrett. Hell lameblandingen på og knyt opp bakepapiret rundt, og bind det sammen med hissing slik at det kommer minst mulig luft inn.

220C

Ha i ovnen på 220C i 1 time og 45 minutter. Ta ut lammet, kutt åpen pakken og brett ned papiret, hell sausen som har samlet seg i bånn over retten, og sett det i ovnen i 20 minutter til slik at det får litt tid å brune.

Kan spises som det er, eller med bakte eller stekte poteter eller ris.

Spis og drøm deg bort til varme sommerdager med utsikt over krystallklare vann…

Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt
Høsten er tiden for slakt, og for god og varmende mat. Ingenting forener disse to tradisjoner som en god lammerett. Alle kjenner til de klassiske rettene, men vi hadde lyst på en vri denne gangen.

ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.