ANNONSE
Annonse

Enige om at kirkene kan lånes ut til barnebursdager og folkemøter

Lilleborg kirke i Bydel Sagene. Foto: SAGENE AVIS

– Kirkebruksplanen vil halvere antall kirker i vår bydel, underlig at Bydel Sagene ikke nevnes som en bydel med spesielle utfordringer, fra den lokalpolitiske behandlingen av saken.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 24.06.2018 kl 19:08

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE:Sagene Avis har tidligere fortalt om Styringsgruppen for kirkebruksplanen, som foreslår å legge ned følgende kirker:

Bakkehaugen, Sofienberg, Lilleborg, Iladalen, Klemetsrud, Stovner, Ellingsrud, Romsås og Østre Aker.

– Forslagene om nedleggelse er et forsøk på å få grep om kirkens stramme økonomiske situasjon. Kirkelig fellesråd i Oslo har gått med underskudd flere år på rad, fra tidligere sak i Dagsavisen.

Enig

Forslaget er ute på høring. I forrige lokalpolitiske bydelsutvalgsmøte ble det politisk flertall om innspill til kirkebruksplanen, fra bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg og Ap. Fra forslaget står det blant annet følgende:

– Styringsgruppen for kirkebruksplanen har nå lagt fram sin plan og for bydel Sagene har den store konsekvenser. Både Lilleborg kirke og Iladalen kirke foreslås fristilt for utleie. Det betyr at begge kirkene ikke lenger skal benyttes som sognekirker, men leies ut til andre. Både Torshov og Lilleborg menighet og Sagene og Ila menighet har begge protestert på dette og mener det vil få store konsekvenser ikke bare for det kirkelige arbeidet men også for kirkenes betydning i sine nærmiljøer, står det fra forslaget.

Videre:

– Bydelen vil generelt bemerke at kirkebruksplanen vil halvere antall kirker i vår bydel. Dette finner vi uheldig. Bydelen finner det underlig at bydel Sagene ikke nevnes som en bydel med spesielle utfordringer. Bydel Sagene har byens høyeste andel av kommunale boliger og forskjellene mellom de som har mye og de som har lite er sterkt økende. Mange i vår bydel sliter både med rus og psykiske lidelser. Samtidig har bydelen er høy andel av innbyggere med minoritetsbakgrunn.

Lilleborg

Om Lilleborg kirke står det følgende fra vedtaket:

– Bydel Sagene vil anbefale Oslo bispedømmeråd og Kirkelig fellesråd i Oslo å videreføre kirken som i dag. Sekundert vil vi anbefale at endelige beslutning utsettes til etter at Torshov kirke er ferdig oppusset og man vil se menigheten under ett.

Iladalen kirke

Om Iladalen kirke står det:

– Bydel Sagene vil anbefale Oslo bispedømmeråd og Kirkelig fellesråd i Oslo å videreføre kirken som i dag, eventuelt med noe mer utleie.

Reza Rezaee fra Rødt foreslo også følgende tillegg:

– Siden det bor mange kommunale beboere i kort avstand til disse to kirkene, bør det gis mulighet til beboere å låne møtelokalene i barnebursdager og beboermøter.

Helge Stoltenberg og Aps forslag til vedtak med Rezaees tilleggsforslag ble vedtatt med 13 stemmer for: Høyre, Ap, Venstre, SV og Rødt, mot to stemmer fra MDG.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!