ANNONSE
Annonse

Er Oslos fineste bygg i nabolaget vårt?

Vinneren i 2017: Merkevarehuset på Grünerløkka. Foto: OSLO KOMMUNE

Nå kan du foreslå kandidater til Oslo bys arkitekturpris 2018.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: – Vi vet at innbyggerne i Oslo er glade i byen sin, sier Victoria Marie Evensen (Ap), leder i byutviklingskomiteen.

– Mange er opptatt av hvordan vi bygger i Oslo, og kommunen vil gjøre stas på fjorårets beste arkitektur gjennom Oslo bys arkitekturpris.

Tiltakshaver får en plakett som festes på byggverket, og arkitekten mottar 50.000 kroner. I tillegg får de sentrale aktørene for den arkitektoniske utformingen av prosjektet et diplom hver.

«Fremragende arkitektur

Oslo bys arkitekturpris er en årlig pris der kommunen ønsker å hedre fremragende arkitektur. Målet med prisen er å stimulere til økt interesse for arkitektur og byutvikling i Oslo, og å vise frem den nyeste og beste Oslo-arkitekturen.

– Alle kan foreslå kandidater til arkitekturprisen. Kanskje er det en spesiell bygning, et byrom eller en park som du synes fortjener oppmerksomhet, sier Victoria Marie Evensen.

Fristen for å foreslå kandidater til årets pris er 23. februar 2018.

Bygg eller landskapsarkitektur som er nyskapende, har høy arkitektonisk kvalitet og er et godt tilskudd til Oslo, kan vinne prisen. Byggeprosjektene må være ferdigstilt i 2017, og landskapsprosjektene skal være fra 2013 til 2017.

Plan- og bygningsetaten

Plan- og bygningsetaten er sekretariat for prisen og mottar forslagene. Kandidatlisten offentliggjøres i løpet av august. Rådet for byarkitektur vurderer kandidatene og nominerer inntil tre finalister. Byutviklingskomiteen innstiller vinneren og inntil to hedrende omtaler til forretningsutvalget i Oslo kommune. De beste kandidatene samles i en utstilling på høsten og presenteres nærmere i arkitekturpriskatalogen. Finalistene til prisen avsløres under utstillingsåpningen. Prisen deles ut av ordføreren i Oslo rådhus 18. oktober 2018.

Les mer om prisen på Oslo kommunes nettsider. Forslag til kandidtater kan sendes til arkitekturpris@pbe.oslo.kommune.no.

LES OGSÅ:

Ullevål Tårn vant Oslo bys arkitekturpris

Vil rive disse blokkene og bygge en forlengelse av Ullevål Tårn

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!