Flere får øynene opp for «ulverestauranten»

Daglig leder, Rune Hansen, og den italienske kokken Massimo foran steinovnen på Lupo. FOTO: Mina Haugli

Den italienske restauranten Lupo åpnet i september i fjor, og har allerede høstet gode tilbakemeldinger. Nå er de klare for sommer med uteservering til 120 personer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
05.03.2018 kl 10:10

Sagene Avis
Sagene Avis

SAGENE: I utkanten av Sagene, langs Akerselva i rustikke omgivelser, ligger en av Lilleborgs nyeste tilskudd, pizzarestauranten Lupo. Lupo betyr ulv på italiensk.

Den italienske pizzarestauranten høstet tidlig i februar knallkritikk fra Aftenpostens matanmelder, med totalt 21 av 30 mulige poeng.

– Ellers er det ingen tvil om at den italienske kokken kan sin saker. Ikke minst pizza. Lupo har 15 av dem på menyen, skriver Aftenposten.

Se bildet større

En av femten ulike pizzaer som står på menyen. – Vi er Italiensk på norsk, med norske kortreiste råvarer der det er mulig, forteller daglig leder Rune Hansen. FOTO: Mina Haugli

Matanmelderen gikk ikke bare for pizza, men og ravioli med andekjøtt.

– Lupos ravioli ligner ikke på annen ravioli, her er deigputene klementinstore, innsvøpt i grønn spinat og fylt med saftig, konfitert andekjøtt, smaksatt på en måte som fremhever det litt søtlige. Spinaten og kraften gir motbør i smaksbildet. Det er annerledes- og godt, står det videre i anmeldelsen.

Lilleborg som matdestinasjon

Etter den gode kritikken har restauranten merket at flere har fått øynene opp for restauranten.

– Det er mange som ikke har visst om oss, og som ikke visste at vi egentlig ligger veldig sentralt til, som nå har kommet innom for første gang, forteller daglig leder Rune Hansen, som også står bak naborestauranten Astral.

Se bildet større

Her langs Akerselva, i Ivan Bjørndals gate 23A, ligger Lilleborg torg med nykommer-restauranten Lupo. FOTO: Mina Haugli

Sammen med restauranten Astral som de åpnet i 2016, ønsker nå eier og driverne, at Lilleborg skal bli et lite mateldorado for folk i byen, i likhet med Vulkan.

– Det blir noen ledige lokaler her fremover, så vi ønsker at flere med matinteresse skal flytte inn. For eksempel gode råvarebutikker, forteller far og sønn Hansen.

Planer fremover

Ikke bare har de ønsker og planer om å få Lilleborg til å bli et mateldorado, men mot sommeren står både sommerkonsert og uteservering for tur.

Se bildet større

Her blir det uteservering kanskje allerede fra påsken av. FOTO: Mina Haugli

– Som i fjor skal vi ha musikkfest her første lørdagen i juni. Da kommer det mellom seks og åtte lokale band og skaper god stemning på torget her, sier Hansen.

Snarlig kan du også nyte italiensk buffet i helgebrunsjen de vil starte opp rett rundt hjørnet.

LES OGSÅ:

Åpner ny bar på Sagene

Har vedtatt skole og park på Lilleborg-tomta

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse