ANNONSE
Annonse

Flere skal få tilgang til Geitmyra

Geitmyra skolehage. Foto: TORE FALLER/OSLO KOMMUNE

Om ikke lenge leverer Bymiljøetaten en multighetsstudie til Rådhuset om nettopp det at skolehagene skal åpnes opp for flere.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 20.06.2018 kl 08:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GEITMYRA:For to uker siden skrev en Bydel Sagene-beboer en kommentar om Geitmyra skolehage og om at hagen burde åpnes så flere kan se hvor fint og grønt der er i skolehagen, som grenser til Bydel Sagene:

Hvis du er så heldig at du finner inngangen til Geitmyra skolehager, vil du bli overrasket over hvilken perle det er. Omringet av store og trafikkerte veier på alle kanter er Geitmyra en liten grønn oase med frukttrær, høner, blomster og ikke minst skolehager og parseller.

– Jeg er redd for at Geitmyra vil forsvinne på sikt hvis det ikke blir mer tilgjengelig for alle.

HER KAN DU LESE HELE KOMMENTAREN I SAGENE AVIS'

Nå viser det seg at skolehagene står på planen til byrådet for miljø og samferdsel.

– Bymiljøetaten arbeider med en utredning for videreutvikling av Geitmyra skolehager som helhet. Det er en politisk målsetting at skolehageområdet videreutvikles slik at flere barn og unge og publikum for øvrig drar nytte av skolehagene, forteller pressekontakt Monica Thorud Olsen til Sagene Avis mandag denne uken.

Videre:

– Det ble i 2016 gjennomført en mulighetsstudie med dette som fokus, og Bymiljøetaten jobber nå videre med denne mulighetsstudien som grunnlag. Utredningen skal være ferdig for oversendelse til byrådsavdelingen for miljø og samferdsel i juni i år.

Men uten å kommentere nærmere nå hva en slik mulighetsstudie kan inneholde.

– Vi er ikke ferdig med utredningen enda, så vi kan nesten ikke uttale oss før den er ferdig og oversendt rådhuset, legger Thorud Olsen til.

Da er det bare å vente i spenning - her kan du lese mer om kommunens skolehager.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!