ANNONSE
Annonse

Foreslår å forby engangsplast på konsertene

Etter Oslo Sommertid på Voldsløkka lå det igjen svært mye plast på bakken før arrangørene ryddet opp. Bydelspolitiker Sirin Hellvin Stav (MDG) foreslår at bydelene og Oslo kommune stiller krav til konsertarrangører om å ikke bruke engangsplast.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 13.07.2018 kl 12:13

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

BYDEL SAGENE: Etter Eminem-konserten lå det igjen tusenvis av plastkopper på bakken etter alle konsertgjestene. Arrangøren var rask med å rydde det opp igjen.

– Vi har ryddet i natt, og idag tidlig var det helt fint, sa konsertarrangør Per Osmundsvaag i Atomic Soul til VG dagen etter konserten.

Han sier til avisen at mengden søppel var noe arrangøren hadde regnet med på forhånd, og at alt ble sortert etter retningslinjer for norsk gjenvinning.

– Søppelet er sendt dit det skal, sa han. til VG.

Vil stille krav til arrangørene

Bydelspolitiker Sirin Hellvin Stav (MDG) ønsker likevel et strengere regelverk for konsertarrangører.

- Dette er ikke akseptabelt med med tanke på den miljøutfordringen vi vet at plastforsøplingen er for livet i naturen og for livsgrunnlaget vår. Selv om store deler resirkuleres vet vi at alt for mye kommer på avveie og mye ender opp i havet, sier Sirin Hellvin Stav i Sagene MDG og leder av miljø- og byutviklingskomitéen i Bydel Sagene.

Derfor foreslår hun at bydelen og Oslo kommune stiller krav til konsertarrangører som leier kommunal grunn, som Voldsløkka, om at det ikke er tillatt å bruke engangsplast. Dette bør så klart også gjelde arrangementer i bydelens og kommunens regi, påpeker hun.

LES OGSÅ: Har gitt tillatelse til to konsertarrangører på Voldsløkka i 2019

Vil gi ringvirkninger

I miljøhovedstadsåret neste år vil redusert plastforsøpling få stort fokus. Byrådet har allerede satt seg mål om at Oslo skal ta lederrollen for å redusere bruken av unødvendig plast, i første omgang ved å fase ut dette i kommunens virksomheter innen 2019. 

VIL IKKE HA ENGANGSPLAST: Siri Hellvin Stav i Sagene MDG foreslår at det stilles krav til konsertarrangører som leier kommunal grunn om at det ikke er tillatt å bruke engangsplast. Foto: Sagene MDG

- Dette er ambisiøse mål som i seg selv trolig vil gi store ringvirkninger til næringslivet, men Oslo kommune og bydel Sagene bør bruke alle virkemidler vi har for å påvirke private aktører til å begrense plastbruken og drive fram utviklingen av alternativer til egngangsplast. 

- Derfor bør vi stille krav om engangsplastforbud til aktører som leier kommunal grunn. Hvis Bydel Sagene, og ikke minst Oslo kommune som er en stor aktør, går foran med et forbud så vil trolig flere følge etter.

I tråd med visjonen

- Dette er et godt forslag og i tråd med visjonen og pågående arbeid med plastbruk i Oslo kommune, sier kommunikasjonsdirektør i Bymiljøetaten Richard Kongsteien til Sagene Avis.

Oslo kommune skal blant annet gå gjennom egne innkjøp for å fase ut unødvendig engangsplast i kommunens virksomheter, og jobbe for en plastfri feiring av Oslo som europeisk miljøhovedstad, opplyser han.

- Vi tar med oss innspillene videre, både overfor bransjen og egne arrangementer. Dette vil det også jobbes spesielt med når det gjelder Oslo som europeisk miljøhovedstad i 2019.

Sagene Avis har ikke lykkes i å få en kommentar fra Bydel Sagene og vil følge opp saken etter fellesferien.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!