Foreslår enda en ny ungdomsskole

SKOLEBEHOVSPLAN 2019-2028: Bjølsen skole foreslås omstrukturert til barneskole. FOTO: Undervisningsbygg (illustrasjonsfoto)

I tillegg til den nye ungdomsskolen på Voldsløkka, foreslår Utdanningsetaten nå ytterligere en ny ungdomsskole i Bydel Sagene. I tillegg foreslås Bjølsen skole omstrukturert til barneskole.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.03.2018 kl 14:12

Sagene Avis
Sagene Avis

Oppsummering

Nye tiltak i grunnskolen i området:
- Omstrukturering av Bjølsen skole til ren barneskole for 588 elever (B3) med mulighet for ytterligere utvidelse. Ferdig 2022.
- Ny ungdomsskole i området for 540 elever (U6). Ferdig 2022.
- Rehabilitering av Lilleborg skole. Ferdig 2024.

BYDEL SAGENE: Dette fremgår av skolebehovsplanen 2019-2028 som Utdanningsetaten i dag har sendt på høring.

– Dette betyr at ungdomsskolekapasiteten i både Bydel Sagene og deler av Nordre Aker økes, men også at mange vil få ny skoletilhørighet på ungdomstrinnet. Det planlegges derfor at elever fra skolene Berg og Bjølsen, samt deler av Tåsen skoles elever, vil sokne til den nye skolen på Voldsløkka. Fernanda Nissen skole og Lilleborg skole vil avgi elever til den andre nye ungdomsskolen som planlegges i Bydel Sagene, sier Dag Hovdhaugen, assisterende direktør i Utdanningsetaten, i en pressemelding.

LES OGSÅ: På Voldsløkka blir det skole, selv om tomteier vil ha boliger

Begge de to nye ungdomsskolene planlegges ferdig i 2022. Siden noen av barneskolene har elever som skal starte på ungdomsskolen før dette, ses det på alternative løsninger for disse i en mellomperiode. Det gjennomføres egen lokal høring av mottaker- og avgiverskoler før dette besluttes, senest høsten før endringen trer i kraft.

Stort trykk på barnetrinnet

Det har de siste årene vært store utfordringer med å få plass til alle skolestarterne på skolene Sagene, Bjølsen, Lilleborg og Nordpolen. Området er preget av høy flyttemobilitet og høye førskoletall. Etablering av Fernanda Nissen skole har økt kapasiteten på barnetrinnet, men er ikke tilstrekkelig for å løse de eksisterende kapasitetsutfordringene i området.

For å øke kapasiteten på barnetrinnet foreslås det å omstrukturere Bjølsen skole til barneskole.

I tillegg har Lilleborg skole behov for rehabilitering. Skoleanlegget er meldt inn som utgående kapasitet og det foreslås å rehabilitere skoleanlegget og opprettholde samme elevkapasitet som i dag.

LES OGSÅ: Budsjett 2018: Foreslår penger til ny skole på Voldsløkka

Ny ungdomsskole på Voldsløkka har tidligere blitt vedtatt. Etter den foreslåtte planen vil elever fra skolene Berg og Bjølsen, samt deler av Tåsen skoles elever, sokne til den nye skolen på Voldsløkka. Elever ved Fernanda Nissen og Lilleborg skole vil etter planen sokne til den nye ungdomsskolen som foreslås. Det gjennomføres egen lokal høring av mottaker- og avgiverskoler før dette besluttes, senest høsten før endringen trer i kraft

LES OGSÅ: Bystyret har vedtatt at det skal bygges skole på Lillebog-tomta i Treschows gate 16

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse