«Fotball forener folka»

Barna i området Torshov og Sandaker på fotballtrening med Skeid. FOTO: BYDEL SAGENE/ Mohammad Reza Rezaee

Første gang, men ikke siste gang med fotball, fest og pølser. Faktisk er de igang igjen, allerede til fredag.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
02.05.2018 kl 17:30

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

TORSHOV: Skeid, Torshov foreldregruppe og bomiljøteamet i Bydel Sagene startet våren med fotball, fest og pølser på Haarklous plass på Torshov. To søndager på rad inviterte de til fotball for barna fra første til åttende klassetrinn, fra Sandaker og Torshovområdet.

Samarbeidsavtale

Skeid har en samarbeidsavtale med Bydel Sagene. Skeid søkte og fikk midler fra Velferdsetaten til å arrangere slike lokale fotball aksjoner for barn og ungdom. Målet er at barn og foreldre fra området rundt Haarklous plass skal bli bedre kjent, også med Skeid og fotball. Skeid ønsker å ha mer kontakt med foreldre til barn som er innflyttere og har minoritetsbakgrunn og tar gjerne imot flere i klubben, oppsummerer Reza Rezaee i bomiljøteamet i Bydel Sagene.

Se bildet større

To søndager på rad har Skeid stilt opp som trenere for barna i området Sandaker og Torshov. FOTO: BYDEL SAGENE/ Mohammad Reza Rezaee

Mange barn

Han forteller at mange barn, gutter og jenter fikk teste fotball disse søndagene, med kyndige trenere, og at 60 - 70 barn møtte opp hver av disse dagene. Det ble øvd på teknikk, ballkontroll, og spill.

LES OGSÅ: Onsdag 2. mai møter Skeid eliteserielaget Sandefjord i NM - på Nordre Åsen

– Isse Ali Elmi og Safia Sheek Mohommed er to av ildsjelene fra Torshov foreldregruppe som organiserte disse to dagene med fotballfest, med støtte fra bomiljøteamet i Bydel Sagene. Vi ble alle imponerte av Skeid-trenerne, de var veldig flinke med barna og lærte bort masse. Trenerne var tydelige og bestemte, men viste også omsorg og omtanke med de som ikke var vant til å spille på lag og å følge regler. Og ikke minst var det moro, forteller Rezaee videre fra arrangementene.

Se bildet større

Foreldregruppa takker alle frivillige foreldre som bidro til fotballsøndagene, her Isse fra foreldregruppa. FOTO: BYDEL SAGENE/ Mohammad Reza Rezaee

Fotball forener

– Disse to dagene er gode eksempler på at det er mulig å bringe barn og foreldre fra området rundt Haarklousplass nærmere hverandre, på tvers av boadresser og nasjonaliteter. Det var barn både fra private og kommunale adresser. Fotball forener folka. Så det blir nok flere medlemmer i Skeid etterhvert, tror Rezaee.

Gjennom avisa vil Safia og Isse fra foreldregruppa takke foreldrene som sto på i flere timer, grillet og serverte pølser og saft til barn og voksne. Uten foreldrenes innsats hadde ikke dette vært mulig å arrangere. Foreldregruppa vil også at foreldre kommer med flere initiativ til lignende aktiviteter i nabolaget.

Skjer mer - allerede fredag

Men det skjer mer - allerede fredag 4. mai:

– Fredag skal det være en stor nærmiljøfest på Haarklous plass, da er også bydelsdagene igang. Det blir stor organisert fotballturnering, med trenere fra Skeid fra klokken 16.00. Alle barn er velkommen, det blir pølser og mange overraskelser denne dagen, inviterer Rezaee og Bydel Sagene.

LES OGSÅ:

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!