ANNONSE
Annonse

Naboer kritiske til Oslo Sommertid:

Fra familiefestival til hiphop og alkoholservering

Marcus & Martinus (t.v.) i fjor. I år er Eminem hovedartist på Voldsløkka. Foto: Mina Haugli / DOD News Features (Creative Commons)

At Oslo Sommertid-konseptet er at dagen bygges rundt hovedartisten har vært tydelig fra start. – Hovedartist i fjor var Marcus & Martinus, hovedartisten i år er Eminem, svarer arrangøren på kritikken fra naboene.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 28.06.2018 kl 22:12

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOLDSLØKKA: Naboer reagerer på støy til sent på kvelden på Voldsløkka, i forbindelse med Oslo Sommertid, éndagsfestivalen som arrangeres av Obos og Atomic Soul. Det er rapperen Eminem som topper plakaten lørdag 30. juni.

– Det rigges og rigges til ny Oslo sommertid i nabolaget. Søndag kveld var det støyende rigging på Voldsløkka frem til over midnatt. I infoskrivet til naboene står det ingenting om når rigging skal foregå, kun at de følger retningslinjene til bydelsoverlegen, sier nabo til Voldsløkka, Ingunn Texmon.

Maria Vistnes er også nabo, og støtter opp om Texmons uttalelser.

Det tar tid å rigge til konsert, og allerede har arrangøren vært igang i flere dager. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Konseptet er annerledes

Det er ikke bare støy naboene reagerer på, men også på utviklingen av konsertkonseptet, som i fjor ble solgt inn som en familiefestival.

– Fra nabovarselet fra festivalen i 2017 så gikk det frem at det da dreide seg om en festival med familier som målgruppe. Fra klokken 14.00 til 21.00, 35.000 billetter og ingen alkoholservering. I år er det fem rapartister, tidspunktet er fra klokken 15.00 til 23.00, vi har lest og hørt at det er solgt 55.000 billetter, og det blir alkoholservering.

Flere medier meldte at 50.000 billetter ble revet bort på åtte minutter da de ble lagt ut for salg i februar. IfølgeDagbladet og Aftenposten skal være kapasitet til 55.000 publikummere på Voldsløkka. Konserten er utsolgt.

Arrangøren bekrefter også onsdag ettermiddag at det er solgt 55.000 billetter til konserten lørdag.

I 2017 hadde Oslo Sommertid en tydelig familieprofil. Foto: Mina Haugli

– Arrangementet blokkerer for all annen aktivitet på løkka i 11 dager, som små og store idrettsarrangement, sommeravslutninger, barnehager på tur, folk som jogger, utdrikkingslag og liknende. Det er mange som skal på konsert, men det er veldig mange som bruker løkka til daglig. Løkka er veldig viktig arena for kultur, idrett og folkehelse.

Flere andre naboer til Voldsløkka har også vært i kontakt med lokalavisa, om støy til sent på kvelden i forbindelse med rigging.

LES OGSÅ: Stenger Voldsløkk i nesten to uker før konsert

– Må påregnes

Arrangøren Atomic Soul svarer følgende på kritikken:

– På nabomøtet som ble holdt 5. juni, sa vi at vi skal gjøre vårt ytterste for at omgivelsene skal bli skånet så mye som mulig. Vi har lagt ned mye arbeid for å møte nettopp dette, og alle arbeids og kjøreplaner er satt slik at vi skal unngå arbeid sent på kvelden. Vi gav også beskjed om at noe arbeid utover retningslinjene må påberegnes. Dette ble møtt med forståelse fra naboene på møtet, mener Pia Leinslie, presse- og kommunikasjonssjef hos Atomic Soul.

Hun fortsetter:

– Vi gjorde vårt beste for å unngå sent arbeid på søndag. Alle muligheter ble sett på, evaluert og beslutningen om å holde arbeidet i gang senere enn planlagt satt langt inne. Alle som jobber med Oslo Sommertid forstår konsekvensene av å jobbe utover kvelden i et område med mange beboere. Vi skal fortsette å gjøre vårt beste for å skåne omgivelsene så godt som mulig, skape en trygg arbeidsplass for alle involverte, samt gjøre opplevelsen for gjestene på konsertdagen til en fantastisk kveld.

– Ingen kommentar

– Konseptet er annerledes fra i fjor, i år også med alkoholservering.

– Det har vi ingen kommentar til, utover at det har vært tydelig fra start at Oslo Sommertid-konseptet er at dagen bygges rundt hovedartisten. Hovedartisten i fjor var Marcus & Martinus, hovedartisten i år er Eminem.

LES OG SE BILDER: Oslo Sommertid 2017, med blant andre Marcus & Martinus og Isaac Elliot

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!