ANNONSE
Annonse

Gjør det lettere å planlegge ved samlivsbrudd

Gro Tynning er klar for lansering av ny app. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hun opplevde selv samlivsbrudd, og tenkte: Hvorfor finnes ikke en kalender, der begge foreldrene har tilgang, hvor man kan bytte dager og legge inn barnas aktiviteter?

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 26.02.2018 kl 11:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: Gro Tynning fra Grefsen opplevde selv samlivsbrudd, med felles barn. En ny familiesituasjon som krever logistikk og planlegging. Hun forteller om mange mailer og mange sms'er, om barnas aktiviteter og annet.

Gro tenkte ofte selv: Hvorfor finnes ikke en eller annen kalender som kan begge foreldrene har tilgang til, der man kan bytte dager. Og hvor barnas aktiviteter, ferier og andre ting legges inn?

Kalenderapp

Hun fant ingen app eller digital kalender som hun synes var bra nok til dette behovet. Så da laget hun likesågodt en app selv. Eller snarere, hun tok kontakt med app-utviklere om ideen. Og understreket samtidig at en slik app måtte være enkel å bruke.

– Jeg er ingen gründertype, men likevel satte jeg igang, ler Gro.

Appen Gro har fått utviklet er en kalenderapp: Sharingkids. Hun forteller at det finnes noen apper som ligner. Men likevel ikke helt like, og laget kun til dette formålet. I tillegg kan Gros app brukes på alle plattformer, apple og android.

Gro Tynning håper på at appen hun har utviklet skal gjøre logistikken enklere i hverdagen for foreldre som ikke bor sammen lenger. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Sharingkids

Hun forteller videre at hun begynte å jobbe med appen for rundt tre år siden, på fritiden. Ved siden av annen jobb. Nå er appen klar til lansering.

– Sharingkids fungerer for eksempel slik: En av foreldrene trenger å bytte dager og kan gjøre det i kalenderen med en forespørsel, eller legge til en hendelse i kalenderen. Barna har lesetilgang, og all informasjon er samlet på ett sted. Kalenderen gjør det lettere å kjapt sjekke hvor barna er når. I tillegg er kalenderen et sted foreldrene kan dele viktig informasjon. Om ting som skjer i barnehagen og på skolen, og hvor eksempelsvis foreldrene kan avtale å bytte dager ifbm. ferier, sier Gro.

Lanseringsklar

Hun håper at appen kan bli til god hjelp for foreldre med delt omsorg, for foreldre som ikke bor sammen lenger, og som allerede har en krevende hverdag med to bosteder for barna.

Nå er appen klar for lansering. Appen er godkjent på google play, og godkjent i appstore.

– Jeg har vel brukt rundt 150.000 kroner på arbeidet, eller investeringen. Får jeg igjen de pengene, så er jeg fornøyd. Blir det mer, så er det en bonus. Det viktigste for meg var å klare å utvikle noe som gjør hverdagsplanleggingen lettere både for små og store, i familier der mor og far ikke lenger bor sammen•

Appen skal koste rundt 100 kroner å laste ned.

– Dette blir spennende. Og så kan jo kalenderappen også åpnes for mer enn mor og far. Kanskje også for eventuell bonusmor og bonusfar også, sier Gro.

LES OGSÅ:

Nøkkelord