ANNONSE
Annonse

GRØTENS DAG: Her oppskrift på grøt med superkrefter

Foto: Sadie Lawler, Ekte Vare AS

Du tenker kanskje, fortjener noe så enkelt og uhøytidelig sin egen dag? Men grøt metter små og store mager hver dag verden over.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 23.10.2017 kl 07:29

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

Sagene Avis og Nordre Aker Budstikke presenterer i 2017 en ny matspalte i samarbeid med Ekte Vare. Paret Sadie Lawler og Øyvind Våge fra Kjelsås er innehavere av den økologiske butikken i Dannevigsveien på Sagene. Her kan du lese flere tips og oppskrifter i Matspalten vår!

I dag, 23. oktober, er grøtens dag!

Du tenker kanskje, fortjener noe så enkelt og uhøytidelig sin egen dag? Men grøt metter små og store mager hver dag verden over. Det varmer på en kjølig morgen, det fyller kjøkkenet med en deilig mild duft, og det kan rett og slett minne om kjærligheten selv i en skål. Ukomplisert og litt søt, og det varmer hjertet ditt med én gang.

To oppskrifter

Her får du to grøtoppskrifter, én med superkrefter (les-proppfull av næringsstoffer til å holde store og små gående i mange timer), og én med en moderne vri. Grøt til folket!

Grøt med superkrefter (til 2 store personer og en attpåklatt)

  • 5 spiseskjeer bløtlagte havregryn
  • 5 spiseskjeer bløtlagte hirseflak
  • 1 most banan
  • 4 dl kokosmelk (eller gårdsmelk, eller fløte om du vil slå på stortromma)
  • 2-3 eggeplommer (fra supre høner)
  • 2 spiseskjeer gelatin (øko, såklart!)
  • ceylon kanel
  • smør

Ha gelatinpulveret i litt vann i en kjele til det sveler litt. Ha oppi litt vann til og varm på middels varme, til all gelatinen er rørt ut.

Ha kokosmelken, kornet, og bananen oppi, og rør godt til det er jevnt og kornet har mykna og løst seg opp (dette er en smakssak, siden det er bløtlagt så er det jo mykt fra før av).

Ta av varmen og ha eggeplommene oppi, og kanel. Rør godt og server med én gang. Ta på en god klatt med smør og strø litt mer kanel på toppen. Bli varm helt inni sjela di.

Sjokolade chiagrøt (også kjent som chiapudding) (til 1 person)

  • 3-4 spiseskjeer chiafrø (jeg liker det skikkelig tjukt så bruker mye chia)
  • 3 dl melk (kokos, ku, etc…)
  • 1 spiseskje rå kakaopulver
  • honning etter smak

Bland alt sammen (du kan med fordel løse honningen opp i en spiseskje varmt vann), og ha i ett glass i kjøleskapet i minst 2 timer, men gjerne over natta. Chiafrøene vil svelle og bli litt geléaktig, og konsistensen blir som pudding. En super frokost å ta med seg på farta. Og ja, det er lov å spise sjokoladepudding til frokost hvis den inneholder så greie råvarer.

Uansett hvordan du velger å hedre grøtens dag, håper vi det blir med økologiske råvarer tvers igjennom. Vi synes alt smaker så mye bedre når man gjør det. Ha en strålende uke!

Her kan du lese mer fra Matspalten!

LES OGSÅ: Øyvind Våge fra Kjelsås og kona satser på Ekte Vare på Sagene: – Folk blir så glade når de går fobi og ser en agurk uten plastikk rundt
Høsten er tiden for slakt, og for god og varmende mat. Ingenting forener disse to tradisjoner som en god lammerett. Alle kjenner til de klassiske rettene, men vi hadde lyst på en vri denne gangen.

ANNONSE
Annonse

Dette nettstedet bruker cookies

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

En informasjonskapsel er en mekanisme der din nettleser kan ta vare på informasjon den får fra nettsider, for så å sende disse tilbake til nettsidene igjen senere. Dette gjøres automatisk uten at brukeren trenger å tenke på det.

Informasjonskapslene kan ha flere funksjoner, for eksempel å holde rede på innstillinger, hvilken bruker du er logget inn som, hva du har tilgang til, hjelp til å sørge for at du får tilsendt riktig innhold, sporing av annonsevisninger og annet.

Informasjonskapsler gjør det mulig å holde rede på slike innstillinger og annet over tid, slik at informasjonen er lettere tilgjengelig ved gjentatte besøk til nettstedet. Informasjonskapslene brukes også til midlertidig håndtering av brukerspesifikk informasjon når man besøker forskjellige deler av samme nettsted.

To eksempler fra de mange funkjsonene nettstedet bruker informasjonskapsler for å vedlikeholde: Én informasjonskapsel brukes for å huske innstilling for lydstyrke på videoavspilleren, en annen brukes for å huske om du har krysset vekk denne boksen med informasjon, slik at du ikke trenger å se den igjen neste gang du besøker dette nettstedet fra samme enhet som du bruker nå.

Informasjonskapsler lagres automatisk av nettleseren din som små tekstfiler på din datamaskin. Du kan selv endre innstillinger for hvordan informasjonskapsler skal håndteres i din nettleser.

Informasjonskapsler kan leveres av alle typer innhold på nettstedet, både tekstsider, bilder og annet. Informasjonskapslene sendes kun tilbake til det nettstedet du fikk dem fra, ikke til andre nettsteder.

Mange nettsteder, dette inkludert, fungerer ikke som de skal dersom du ikke tillater bruk av informasjonskapsler.

Dette nettstedet bruker informasjonskapsler for å håndtere tre nivåer av funksjonalitet:

Kritiske informasjonskapsler brukes til å holde rede på brukerinformasjon, tilgang, personlige innstillinger og annet. Uten disse fungerer ikke nettstedet som det skal.

Analyse-informasjonskapsler brukes for å holde rede på trafikk på nettstedet, hvilke deler av det som er mest populært, hvilke deler som brukes mest og annet. Deler av disse er tredjepart informasjonskaplser levert av eksterne tjenesteleverandører. Informasjonskapsler for analytisk funksjon brukes for å forbedre nettstedet (som er under stadig utvikling), men disse er ikke kritiske for nettstedets funksjonalitet.

Annonse-informasjonskapsler brukes av interne og tredjeparts annonsesystemer for å holde oversikt over og spore visninger av annonser.

Det er lovpålagt krav om at denne informasjonen gjøres tilgjengelig for deg som bruker av nettsteder som benytter slike informasjonskapsler.

NewsFlow - Thin AS

Dette nettstedet bruker cookies.