Har fått klager på det nye korset

Det synes godt, korset på toppen av Metodistkirken på Bjølsen. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Som en også omtaler som en diger, religiøs reklameplakat. Presten viser til ytringsfriheten og mener det ikke er noe unaturlig i det å ha et kors på taket av en kirke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.12.2017 kl 10:37

Sagene Avis
Sagene Avis
Se bildet større

På dagtid - Metodistkirken i Bergensgata. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

BJØLSEN: Lokalavisa kjenner til at det har kommet klager på det nye lysende korset på toppen av Metodistkirken i Bergensgata på Bjølsen.

Korset oppleves av klagerne blant annet som prangende og stort. Korset blir også omtalt av en som en diger, religiøs reklameplakat.

Prest Steinar Hjerpseth i Metodistkirken bekrefter at det har kommet klager på korset. Selv er han ganske ny i kirken i Bergensgata, det er også det nye korset, som kom opp før sommeren i år.

Vært kors der tidligere

– Det har vært både negative og positive tilbakemeldinger på det nye korset, på toppen av kirkebygget. Men det har vært kors på kirkebyggtaket i mange, mange år.

Sier presten, og mener at det tidligere korset på taket også skal ha vært med lys.

– Dette nye korset ble satt opp i forbindelse med renovering. Saken ligger nå i plan- og bygningsetaten, samt behandler gårdsstyret her saken videre, sier han.

Redegjørelsen

I saksinnsyn i Plan- og bygningseaten ligger også brev fra Metodistkirkens advokat, som blant annet skriver følgende som svar på etatens henvendelse om det nye korset:

– Det har siden kirken ble bygget vært et kors på taket. For en tid tilbake ble det oppdaget råteskader i korset. Korset var så skadet at det måtte lages et nytt, og det tok derfor noe tid før korset ble montert opp igjen slik det er i dag, skriver advokaten.

Videre at kirken antok at det ikke var søknadspliktig å remontere korset, da det tidligere var kors på taket.

Vedlagt advokatens henvendelse er også gamle bilder som viser det opprinnelige korset på taket, helt siden 50-tallet.

Storby

Presten fortsetter:

– Jeg forstår at folk reagerer på et nytt kors, men samtidig er denne kirken i en storby. Det er jo ytringsfrihet, og ikke noe unaturlig i det å ha et kors på en kirkebygning. Det kan jo ses lyssymboler og andre ting på eksempelsvis andre kirker og moskeer. Så i den store sammenhengen så ser jeg ikke at dette korset er så veldig spesielt, mener han.

Høyde?

Det har ikke lykkes lokalavisa så langt å få informasjon om nøyaktig høyde på det nye korset, noe brevet fra advokaten til plan- og bygningsetaten heller ikke nevner. Presten er usikker på hvor høyt korset kan være.

Men beboere som har klaget på korset, mener det må være flere meter høyt, en skriver rundt 4 - 5 meter høyt.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse