ANNONSE
Annonse

Her åpner nytt utested på Torshov

ALBATROSS: Ole Thorsen og daglig leder Einar Kaupang er i full gang med å forberede sitt nye utested. Foto: Janina Lauritsen

Lurer du på hva som kommer bak de tildekkede vinduene i Torshovgata 5? Det vet vi!

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 22.02.2018 kl 10:51

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

TORSHOV: Der kommer nemlig et splitter nytt utested som skal hete "Albatross."

- Dette blir en skikkelig "allround bar" hvor vi skal ha nye, morsomme drinker og vin. Og du skal selvfølgelig få kjøpt halvliteren, også. Vi skal ha alt på en gang, sier daglig leder Einar Kaupang.

Nå jobbes det med regulering av lokalet og de håper på å kunne åpne «Albatross» i løpet av april.

Bekymrede naboer

Kaupang håper de vil få et godt forhold til naboene sine, men han forstår at det har kommet bekymringer fra dem.

Søknaden om serverings- og skjenkebevillingen ble behandlet i Helse- og Mestringskomitéen den første februar, og før den tid uttalte borettslaget i Torshovgata 5 seg om saken. De er bekymret for blant annet støy fra både i og utenfor lokalet, de påpeker at det aktuelle lokalet ligger i en gammel bygård med dertil kvalitet på lydisoleringen.

- Jeg skjønner det veldig godt, sier Kaupang før han påpeker:

- Vi bygger nytt tak som er veldig godt lydisolert og vi dobler veggene som er mot naboene. Det siste vi ønsker er å plage naboene, vi vil ha et godt forhold til dem.

- Gjør Torshov koseligere for alle

Han poengterer også at «Albatross» vil bli et rolig sted som stenger tidlig. De ønsker å være gode på vin, snacks og cocktails. Dette blir heller ikke stedet hvor det spilles høy «dunkdunk-musikk.» De har søkt om åpnings-/skjenketid inne til klokken 01.00/00.30 og ute til klokken 22.00/21.30

- Vi jobber aktivt med å ha åpen kommunikasjon med publikum om at naboene er våre viktigste kunder.

- Jeg vil understreke at dette er et nærmiljø vi bor i selv og bryr oss om. Vi tror vi kommer med noe som gjør Torshov koseligere for alle.

Bydelsutvalgsleder Helge Stoltenberg forteller at administrasjonen i Bydel Sagene hadde innstillt seg på å avslå søknad om uteservering, fordi de mente at det ikke blir plass til å sikre både rampe, uteservering og tilstrekkelig gangpassasje på fortauet. 

Helse- og mestringskomitéen gikk allikevel inn for et forslag fra Høyre om at uteserveringen skal tillates under forutsetning av at sittesonen bygges 60 cm ut forbi rampen og prosjektert for 6 personer. Totalt tilgjengelig ferdselsareale på fortau blir da 2,95 cm.

Det er Næringsetaten som tar den endelige avgjørelsen i saken.

LES OGSÅ:
En liten butikk med stort hjerte for gjenbruk
Hvem bør få prisen Lillebjørn fikk i fjor?

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!