ANNONSE
Annonse

– Her bor det barnefamilier

– Jeg har selv vært i noen av leilighetene, og følte meg helt kvalm etter kort tid. Er det slik vi vil at folk skal bo i bydelen og byen vår? sier Shahram Ariafar, lokalpolitiker for Sagene Arbeiderparti.

Sagene Avis
Sagene Avis

Publisert:

Sist oppdatert: 03.01.2018 kl 18:02

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

SAGENE: Shahram Ariafar (Ap) har nylig vært på befaring i noen av de kommunale leilighetene i Bydel Sagene, og er forferdet over noen av eksemplene han har fått se på dårlig vedlikehold.

– Vegger ser ut til å ha fukt og sopp. Jeg har selv vært i noen av leilighetene, og følte meg helt kvalm etter kort tid, sier Ariafar.

Her beskriver han selv sin opplevelse etter befaringen:

– Blir ikke tatt alvorlig

«Det er mange familier med barn som bor i disse leilighetene. Dette handler ofte om ressurssvake mennesker, som sliter økonomisk og som kanskje heller ikke snakker særlig norsk eller ikke norsk i det hele tatt.

Jeg har vært i kontakt med flere av de som bor i disse leilighetene. De føler at bekymringene deres om bosituasjonen, ikke blir tatt alvorlig. De forteller til meg at det kommer folk fra kommunen og Boligbygg, tar bilder og forsvinner igjen.

En alenemor med funksjonshemmet barn fortalte meg at hun har flyttet til en venninne så lenge. De vil ikke være i leiligheten da de ikke klarer lukten der. Moren fortalte videre at det kom en person på besøk denne uka, som var der en time og sprayet noe på veggen.

Vegger ser ut til å ha fukt og sopp. Jeg har selv vært i noen av leilighetene, og følte meg helt kvalm etter kort tid. Beboeren viste meg også kjøkkenet. Hun forteller at viften ble fjernet for åtte måneder siden og de har ikke kommet med ny vifte. Hun sa at hun har tatt kontakt flere ganger.

Er det slik vi vil at folk skal bo i bydelen og byen vår? Dette er tragisk. Vi lokalpolitikere må være mer synlige ute blant folk som bor på kommunale boliger for å høre på dem og å prøve å hjelpe dem. Boligbygg og kommunen som utleier har stort ansvar. Men vi politikere har også et ansvar. Ikke bare i valgkampen, men hele året.»

Næringsbyråden: – Klar over vedlikeholdsetterslepet

Sagene Avis var i kontakt med Boligbygg, som leier ut de kommunale boligene i Oslo, fredag 29. desember, og konfronterte dem med Ariafars observasjoner. Boligbygg svarer at de ikke har anledning til å kommentere saken før etter nyttår.

Det gjør imidlertid Kjetil Lund (Ap), den nye næringsbyråden i Oslo. Han har ikke sett bildene Shahram har tatt, og svarer på generelt grunnlag.

– Det er Boligbygg som må uttale seg om enkelteiendommer. Jeg er imidlertid klar over at det er et stort vedlikeholdsetterslep for de kommunale boligene. Derfor har dette byrådet økt innsatsen betydelig for å ta igjen etterslepet. Vi har økt avsetningen til rehabilitering av kommunale boliger til 250 millioner kroner årlig. I tillegg er Boligbyggs utbyttekrav redusert med 50 millioner i 2018 og 2019. Alt dette vil styrke vedlikeholdsinnsatsen. Men etter mange år med for små bevilgninger vil det fortsatt ta tid før samtlige eiendommer er slik vi ønsker, skriver Lund i en e-post til Sagene Avis.

Boligbygg avviser kritikken fra Sagene-politikeren. Les svaret her.

LES OGSÅ: