Her kommer de nye barnehagene i Nordre Aker og Sagene

I Vitaminveien 11 - det nye bygget som kommer nedenfor Storo Storsenter, er det også planlagt en barnehage. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

3000 nye barnehageplasser skal opp og gå i løpet av 2019.

ANNONSE
Annonse
 
Se bildet større

FOTO: PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Se bildet større

FOTO: PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Se bildet større

FOTO: PLAN- OG BYGNINGSETATEN

Se bildet større

FOTO: PLAN- OG BYGNINGSETATEN

OSLO: Over 3000 nye barnehageplasser skal se dagens lys i Oslo i løpet av 2019, ifølge plan- og bygningsetaten.

– Ettersom barnehager må ha direkte utgang til utearealer, blir de ofte etablert i underetasjer i boligprosjekt.

– Det er også utfordrende å etablere tilstrekkelige og gode utearealer for både barnehager og boliger. I tillegg har det vist seg at de som flytter inn i de nye boligområdene har større behov for barnehager enn først antatt. Dermed oppstår etterslep som kan være vanskelige å dekke inn, sier Marianne Aas og Trine Laugsand Nilsen i enhet for sosial infrastruktur i Plan- og bygningsetaten.

Videre.

Utfordringer

– Utfordringene er mange og forskjellige. Over hele byen, sentrum medregnet, ser vi et økende innslag av barnefamilier. Derfor må vi også satse på ulike løsninger og være fleksible.

Tidlig inn

Fra saken går det også frem viktigheten av å komme tidlig inn i boligprosjektene. Og ingen boligprosjekter skal stoppe opp eller bli forsinket fordi det mangler barnehageplasser.

LES OGSÅ: Denne bydelen er best på barnehager - for femte år på rad!

– Samtidig må vi sørge for at både bygg og utearealer oppfyller så vel sentrale som lokale myndigheters krav og kriterier – av hensyn til barna, understreker de to planleggerne fra Plan- og bygningsetaten - les hele saken her.

HER KOMMER DE NYE BARNEHAGENE:

'

LES OGSÅ: Vil bygge 1100 nye boliger i Nydalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!