Hun smyger klærne ned i en stor, spesiallaget handlepose og stjeler for titusenvis av kroner

Fra overvåkingsvideo av kvinnen som tidligere er dømt for tyveri. Nå skal hun være igang igjen med å stjele ved hjelp av en spesiallaget handlepose.

Kvinnen er tidligere dømt for tyveri, men er i full gang igjen med å stjele.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
08.03.2018 kl 03:28

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

OSLO: Kvinnen opererer etter det Nordre Aker Budstikke og Sagene Avis kjenner til, flere steder i Oslo og omegn.

Blant annet ble hun pågrepet for butikktyveri ved et stort senter i Oslo, og fra andre butikker, i 2014. I 2016 ble hun dømt for tyveri.

– Kjent navn

– Hun er et kjent navn i Oslo for varehandel og mange kjøpesentre. Vi kjenner til at hun har flere saker på seg. Nå i januar 2018 avdekket vi gjennom videoovervåkning at hun stjeler for mer enn 30.000 kroner under ett «besøk» i butikken. Dagen etter blir hun tatt av vektere på samme senter, for stortyveri fra annen butikk, forteller eieren av klesbutikk, som ønsker å være anonym.

Butikkeieren forteller videre at kvinnen forandrer utseende, forandrer hårfrisyre og/eller muligens bruker parykk og briller.

– Vekterne ringer politiet, som er vanlig ved alle tyverier over en viss sum, men politiet kan fortelle til vekterne at de ikke har kapasitet til å komme, så de må slippe tyven fri, ifølge butikkeieren.

Spesiallaget handlepose

Butikkeieren forteller også at kvinnen smyger klærne ned i en stor, spesiallaget handlepose, som er emballert slik at alarmen på klær ikke utløses på vei ut av butikken.

Lokalavisa kjenner til at samme kvinne ble observert på Storo Storsenter i januar. Hun ble etter det avisa har erfart, kjent igjen av folk ved senteret. Lokalavisa kjenner også til at vekterne ved Storo ble tipset om kvinnen, med den spesiallagde handleposen som hun har med seg.

Lokalavisa har vært i kontakt med NOKAS om hendelsen ved Storo, de har vaktholdet ved senteret, men de ønsker ikke å kommentere enkeltsaker.

Frustrasjon

Butikkeieren fortsetter:

– Frustrasjonen for oss som driver varehandel i Oslo er stor. Til tross for at vi følger reglene, anmelder og samler bevis, så opplever vi at politiet ikke har kapasitet til å følge opp butikktyverisaker. Og denne kvinnen med flere slipper unna gang på gang.

Den oppgitte butikkeieren legger ikke skjul på at dette også betyr tapte penger for butikkeierne. Det er ikke mulig å forsikre seg mot slike tyverier, så lenge dette skjer i butikkens åpningstid.

– Det er i hvert fall tilbakemeldingen fra forsikringsselskapet vi bruker. Nå kan vi håpe på at flere er obs på denne kvinnen med stor spesiallaget handlepose. Så kanskje flere kan pågripe og ta fra henne tyvegodset, før hun forsvinner avgårde med store verdier fra butikkene, sier butikkeieren.

Saker under etterforskning

Politiet bekrefter at de kjenner til kvinnen og hennes fremgangsmåter.

– Vedkommende har saker under etterforskning hos Enhet Øst og Øst politidistrikt. Det er operasjonssentralen som styrer innsatsbilene i Oslo og prioriterer oppdrag etter kapasitet, sier Erdal Karaagac, avsnittsleder i Oslopolitiet.

Han fortsetter:

– Påstanden om at politiet ikke gjør noe i disse sakene stemmer ikke helt, som nevnt har vi saker under etterforskning. Butikkeierne må fortsette å anmelde forholdene slik de gjør i dag. Hvilke etterforskingsskritt som utføres i sakene vurderes opp i mot hver enkelt sak og vår kapasitet til å følge opp, sier Karaagac, og kan også fortelle at spesiallagede handleposer - eller vesker - som unngår at klesalarmen blir utløst, er godt kjent for politiet.

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!