Hva tror du de eldre svarte, da de ble spurt om hva de ville ha mer av?

Vind i håret: Damene ute og lufter seg torsdag kveld. Stig Unhammer sykler, Ingrid Dahlgren (100) og Solveig Worum (98) i setet foran, fra tidligere sak i sageneavis.no. FOTO: MINA HAUGLI

De eldre sa hva de ønsket, og sykehjemmet skal prøve å innfri.

Tekst:

Publisert:

Sagene Avis
Sagene Avis
Se bildet større

Både knehaser, ankelledd, hofter, rygg, skuldre og nakke fikk gjennomgå på fredagens felles trim med fysioterapeut Nastaran Sabouri (stående). FOTO: MINA HAUGLI

Se bildet større

Eldbjørg Bredesen (94), t.h, er alltid med på felles trimmen og synes det er viktig å være med, men at det holder med en gang i uka. FOTO: MINA HAUGLI

Se bildet større

Her viser fysioterapeut Torild Strøm- Hagberg ansatte riktig forflytningsteknikk. FOTO: Akerselva sykehjem

BJØLSEN: På Akerselva sykehjem hadde de i sommer intervju med alle beboerne. Fagavdelingen spurte hva de eldre ønsket å fylle hverdagen sin med, og svarene gjentok seg: De ønsket mer aktivitet.

Nettopp derfor bruker Akerselva sykehjem hele oktober måned på å fokusere på mobilitet blant beboere og riktig forflytningsteknikk hos ansatte.

– Vi ønsker å fokus på naturlig aktivitet gjennom de daglige gjøremålene. For eksempel at de kan gå en ekstra runde før de går til måltider, tilpasse eget treningsprogram med veiledning, eller motivere de til å gjøre de daglige gjøremålene selv, som å reise seg og sette seg på stolen selv, forteller fysioterapeut Torild Strøm- Hagberg.

De understreker at det er et kontinuerlig fokusområde, og at de også fremover vil ha engasjement rundt og på mobilitet.

Ikke bare fellesopplegg

Det som også ble fanget opp i intervjuene med beboerne er at det også er individuelle behov.

– Derfor fokuserer vi også på at vi skal ha god tverrfaglig dialog, slik at vi blir bevisste på å se hva beboerne ønsker seg, og samarbeider med å følge opp dette. Her blir det også naturlig å involvere pårørende. Det kan være å ta en ekstra tur ut med beboerne, bruke el-syklene vi har til rådighet eller delta i gruppeaktiviteter, sier Strøm-Hagberg.

LES OGSÅ: Stig tar gjerne med Ingrid (100) og Solveig (98) på sykkeltur!

I tillegg til at de ansatte ved behov kan gi enkel opplæring til pårørende, som gjør at de blir mer trygge og kan ta med sine ut på tur.

– Vi tror at vårt fokus på mobilitet også det smitter over til de pårørende, sier ergoterapeut Cecilie Myhrvold.

Alle nye beboere deltar på en samtale hvor beboer deler egne interesser og behov.

Veileder de ansatte

Trygge ansatte gir trygge beboere, ifølge sykehjemmet. Derfor gir fysioterapeut og ergoterapeut denne måneden forflytningskurs til de ansatte.

– Det er viktig å vedlikeholde teknikken så de ansatte føler seg mer trygge på hva de gjør. Når de ansatte blir trygge, blir også beboerne trygge så de kan være mest mulig aktive og selvhjulpne, avslutter Strøm-Hagberg.

Prosjektet skal evalueres rundt juletider.

LES OGSÅ:

Litt mye Karius og Baktus her og der...

– En lokal kulturopplevelse for Torshov og Sagene, der naboer og venner kan møtes

– Et særdeles viktig budsjett for Bydel Sagene

Ja - hvor blir det av stellebord på herretoalettene?

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse