I dag kan du spise Hønse-Lovisas vafler igjen, men ikke i huset

UTSETTER ÅPNING: Hønse-Lovisas hus er under oppussing, men du kan allikevel spise de kjente vaflene under sesongåpningen til Arbeidermuseet i dag, torsdag 1. mars. FOTO: ARKIVFOTO

Hønse-Lovisas hus er under oppussing og åpnes igjen for besøkende senere i vår.

Tekst:

Publisert:

Sagene Avis
Sagene Avis
ANNONSE
Annonse
 

SAGENE: Den planlagte åpningen av Hønse-Lovisas hus i dag, 1. mars, er utsatt. Men huset er allikevel i fokus under sesongåpningen av Arbeidermuseet i kveld, kl 18.00.

LES OGSÅ: Snart åpner Hønse-Lovisas hus igjen

– Da alt det hyggelige ble tatt ned fra veggene og møblene flyttet ut, så vi hvor slitt det var, sier formidlingsansvarlig industri- og arbeiderhistorie hos Oslo Museum, Gro Røde.

De har skrapet seg gjennom lagene på veggene og fargene fra fortiden dukket opp. Det blir med andre ord nytt, men slik det var en gang i tiden. Ellers blir det generell oppussing og vedlikehold så det blir like bra som det har vært, forteller Røde videre.

– Det blir ommøblering utifra hvordan vi tenker oss å ha det. Og god kaffe og vafler er fundamentet.

Røde håper oppussingen er ferdig i løpet av april.

– Vi har alltid sesongåpning, men vi hadde drømt om serveringen i huset. Vi vil uansett markere det i dag. Vi er veldig glade for at det røde huset er i porteføljen vår.

Arbeidermuseet skal ha fokus på historien til huset i dag, med salg av hønsesuppe, vafler og Mor-Monsen-kaka – som er tilknyttet huset, forteller Røde. Det blir også høytlesning av Oskar Braatens litteratur.

Klokken 19.00 blir det omvisning i kunstutstillingen “Kunstnerblikk på Akerselva” ved kunsthistoriker Kirsti Gullowsen, Byarkivet. 
Klokken 20 kan man bli med på minivandring til, og omvisning i, arbeiderboligen Brenna, i Sagveien 8.

LES OGSÅ:
Vil redde Hønse-Lovisa
Hønse-Lovisas hus får venneforening
Glad for at vaffeloppskriften er viderelevert

Nyhetsbrev fra Sagene Avis

Få nyheter fra Sagene Avis rett i innboksen! Det er gratis, og du melder deg på her!